Ντουμπλάρισε τις νίκες του ο Παναιτωλικός (highlights)

Ο Παναιτωλικός δυσκολεύτηκε αλλά τελικά κατάφερε να επικρατήσει 2-1 του Λεβαδειακού στο Αγρίνιο για την 6η αγωνιστική της Super League, φθάνοντας στη 2η νίκη του στο πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τους Βοιωτούς που υπέστησαν την 5η ήττα τους.

Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Έρικσον (49΄) και Μοράρ (58΄), ενώ ο Λεβαδειακός που έπαιζε από το 64΄ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Νανγκίς με 2η κίτρινη κάρτα, μείωσε στο 86΄ με τον Σαβαντογκό.

Οι δύο ομάδες προέρχονταν από ήττες την 5η αγωνιστική και ήθελαν να προσθέσουν βαθμούς στη συλλογή τους, κάτι που τελικά κατάφερε ο Παναιτωλικός, ο οποίος ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια του αγώνα και δίκαια έφθασε στην επικράτηση.

Έτσι, κατοχή της μπάλας είχαμε σε όλο το πρώτο ημίχρονο του αγώνα για τον Παναιτωλικό, αλλά χωρίς ουσία. Γενικά από πλευράς θεάματος το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο για τις δύο ομάδες.

Αρχικά (5′) την πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι, όταν ο Σαβαντογκό σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ακολούθησε (7΄) μια καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό, όταν ο Παντελιάδης έβγαλε την μπάλα κόρνερ πριν ο Καμαρά σκοράρει προ του Επασί. Οι γηπεδούχοι στο 37΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Καμαρά, η προβολή του οποίου από κοντά έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Επασί.

Το σκηνικό άλλαξε στο 2ο 45λεπτο, αφού στο 49΄ η ομάδα του Τραϊνού Δέλλα κατάφερε να αξιοποιήσει την υπεροχή της και να ανοίξει το σκορ, έστω και με τυχερό τρόπο.

Ο Αντιλέχου απομάκρυνε την μπάλα από την περιοχή του αλλά αυτή βρήκε στο πρόσωπο τον Έρικσον και κατέληξε στα δίχτυα του Επασί. Η ομάδα του Αγρινίου έφθασε στο 2ο γκολ στο 58΄ με κοντινό πλασέ του Μοράρ, από μεταβίβαση του Καμαρά κι έκανε 4 τα προσωπικά του τέρματα στη διοργάνωση.

Ο αγώνας έγινε δραματικός στα τελευταία λεπτά αφού ο Λεβαδειακός με δέκα παίκτες κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 86΄ με τον Σαβαντογκό, ο οποίος νίκησε τον Κυριακίδη με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.

Έτσι στις καθυστερήσεις (90+2) σε αδράνεια της άμυνας του Παναιτωλικού, ο Λεβαδειακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν ο Ιωαννίδης σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και ο Παναιτωλικός πήρε τη νίκη με 2-1, βελτιώνοντας τη θέση του στο βαθμολογικό πίνακα.

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Κίτρινες κάρτες: Μάζουρεκ, Γουίλιαν, Λουσέρο / Παντελιάδης, Καραχάλιος, Σαβαντογκό, Τσαμπούρης
Κόκκινες κάρτες: 64΄ Νανγκίς (2η κίτρινη)
Οι συνθέσεις των ομάδων
Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Μαλής, Μαρινάκης, Ρότσα, Έρικσον, Μάζουρεκ (66΄ Γουίλιαν), Πάουλο, Μοράρ, Ντίας (84΄ Μανά), Καμαρά (77΄ Λουσέρο).

Λεβαδειακός (Απόστολος Μάντζιος): Επασί, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μητρόπουλος, Σουμπίνιο (64΄ Γιακουμάκης), Καραχάλιος (65΄ Όμο), Μαρκόβσκι (74΄ Ιωαννίδης), Νανγκίς, Σαβαντογκό.

Spread the love