Τρία στα τρία και η ΑΕΚ με επίδειξη δύναμης

Από το 2007 είχε η ΑΕΚ να πραγματοποιήσει ξεκίνημα με τρεις νίκες στη Super League. Σήμερα ξόρκισε τα φαντάσματα επικρατώντας 4-0 του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα της στο Champions League. Το ματς έγινε στο ΟΑΚΑ παρουσία περίπου 12.000 θεατών και τα γκολ πέτυχαν οι Πόνσε (+45΄), Μπακασέτας (58΄) και Κλωναρίδης (84΄, 90+3΄).

Το εκτεταμένο rotation του Ουζουνίδη είχε ως αποτέλεσμα να αργήσουν οι παίκτες της ΑΕΚ να «βρεθούν» στον αγωνιστικό χώρο. Όταν όμως αυτό συνέβη, τότε πάνω στο χορτάρι ξεδιπλώθηκαν τα χαρίσματα μιας σπουδαίας ομάδας και -το κυριότερο- με πολλές εναλλακτικές επιλογές ως προς τα πρόσωπα.

Στο πρώτο ημίχρονο η καθολική υπεροχή της ΑΕΚ δεν συνοδεύτηκε από πολλές ευκαιρίες, ωστόσο το σκορ άνοιξε σε κομβικό σημείο. Στις καθυστερήσεις (45+1΄) από ασίστ του Μάνταλου, ο Πόνσε από κοντά διαμόρφωσε το 1-0 που έδωσε άλλον «αέρα» στους πρωταθλητές.

Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης και ειδικά μέχρι το 60΄ η ΑΕΚ ήταν εκπληκτική. Με διαρκή κίνηση, αυτοματισμούς, αλληλοκάλυψη, ευκαιρίες και ακόμα ένα γκολ με έξοχη ατομικό προσπάθεια του Τάσου Μπακασέτα στο 58΄. Δευτερόλεπτα αργότερα οι «κυανέρυθροι» σε προσπάθεια του Σπιριντόνοβιτς έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία (άουτ) κι αφού δεν κατάφεραν στο σημείο εκείνο να ξαναμπούν στο ματς, η ΑΕΚ το έφερε στα μέτρα της.

Ετσι, ο Ουζουνίδης άδραξε την ευκαιρία να κρατήσει ακόμα πιο «φρέσκους» τους παίκτες του ενόψει Αγιαξ (19/9). Έδωσε 25 λεπτά στον Γιάννη Γιαννιώτα, ο οποίος ήταν θετικός στο ντεμπούτο του, άφησε για όλο το ματς στο γήπεδο τον Τσιγκρίνσκι για να βρει ρυθμό, ενώ είχε προφυλάξει (εκτός αποστολής) τους Γαλανόπουλο, Γκάλο, Οικονόμου. Η νίκη ήλθε εύκολα, με τον Μάνταλο να «σημαδεύει» το δοκάρι στο 74΄ και τον Βίκτωρα Κλωναρίδη να βάζει «το κερασάκι στην τούρτα» με δύο γκολ. Το πρώτο εξαιρετικό σε έμπνευση και εκτέλεση στο 84΄ και το δεύτερο στην εκπνοή (90+3΄) από ασίστ του Λιβάγια, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.
Μοναδικό αρνητικό στοιχείο που βγαίνει από το σημερινό ματς, είναι ότι οι τρεις που δεν θα αγωνιστούν στο Άμστερνταμ λόγω τιμωρίας ήταν από τους κορυφαίους: Λιβάγια, Λόπες, Μπακασέτας…
Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Άλεφ, Σιμόες (77΄ Τσόσιτς), Μπακασέτας, Μάνταλος (81΄ Κλωναρίδης), Λιβάγια, Πόνσε (68΄ Γιαννιώτας)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ανιγκό): Μανοΐλοβιτς, Παπαγεωργίου, Μπανανά, Ντομίνγκες, Κούρντι, Κεϊτά (46΄ Πίρις), Κόρμπος, Οικονομίδης (53΄ Ντουρμισάι), Καμαρά (63΄ Τσιλούλης), Σπιριντόνοβιτς

Spread the love