Λουτσέσκου: «Παιχνίδι-τελικός με ΟΦΗ…»

Παιχνίδι «τελικό» χαρακτηρίζει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο Γεντί Κουλέ ο Λουτσέσκου, και δήλωσε ότι ευελπιστεί η ομάδα του, να πετύχει την τρίτη της σερί νίκη στο σαββατιάτικο ματς με τον ΟΦΗ.

Μιλώντας την Πέμπτη (13/9) στη Νοva, o Ρουμάνος τεχνικός ανέφερε συγκεκριμένα για την αναμέτρηση με τους Ηρακλειώτες: «Να επανέλθουμε με συγκέντρωση σε ένα παιχνίδι – τελικό που θέλουμε να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς.

Έχω εστιάσει στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Θα πρέπει να σκεφτώ την κατάσταση των παικτών και ποιοι είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση. Αρχίσαμε να αναλύουμε τον ΟΦΗ, έχουμε και άλλες ημέρες μπροστά μας. Πρέπει να είμαστε σε ένα καλό επίπεδο προετοιμασίας για να φύγουμε με τους τρεις βαθμούς από την Κρήτη».

Για τον τραυματία Πρίγιοβιτς σημείωσε: «Ο Πρίγιοβιτς είναι ο Πρίγιοβιτς. Είναι ο σκόρερ μας. Ξέρει πώς να συμπεριφέρεται στο γήπεδο, τι ζητάμε μέσα σε αυτό. Λυπάμαι γι’ αυτόν γιατί είχε μικρό χρόνο συμμετοχής στην Εθνική, γιατί δικαιούται περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Τώρα πρέπει να εστιάσουμε στους παίκτες που είναι έτοιμοι να παίξουν στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και μετά έχουμε χρόνο για τα ματς που ακολουθούν. Δεν παραπονιέμαι για τους παίκτες που μπορεί να απουσιάσουν λόγω τραυματισμού ή καρτών. Είναι καταστάσεις που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και πρέπει να ξέρεις πώς να αντιδράς απέναντι σε αυτά».

Ενώ για τους Βέρνμπλουμ και Καρέλη είπε: «Ο Βέρνμπλουμ έχει βελτιωθεί. Είναι πολύ καλύτερος από το ξεκίνημα, αλλά δεν είναι 100% έτοιμος και το περίμενα αυτό, γιατί είναι εδώ 4 εβδομάδες. Δεν είμαστε στην περίοδο της προετοιμασίας όπου ένας παίκτης μπορεί να βγάζει προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια, όμως είμαστε σε μία περίοδο με συνεχόμενα παιχνίδια που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ρόστερ μας, άρα θα χρησιμοποιηθεί.

Ο Καρέλης μού έδειξε ότι είναι έτοιμος σωματικά, έχει εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και παραστάσεις από το εξωτερικό. Θα είναι ευκολότερο να προσαρμοστεί. Είναι καλό και για εμάς και γι’ αυτόν που είχε συμμετάσχει στην προετοιμασία με την προηγούμενη του ομάδα».

Επίσης, δήλωσε:

Για το διάστημα της διακοπής: «Η ιδέα μας ήταν να δουλέψουμε με τους παίκτες που ήταν εδώ και δουλέψαμε πολύ καλά με αυτούς».

Για το αν μπόρεσε να δουλέψει με τους νέους παίκτες και στο κομμάτι της προσαρμογής: «Και ναι και όχι. Έλειπαν ο Ουάρντα και ο Τόσκα. Υπήρχαν βέβαια ο Τσούμπα Ακπόμ, ο Καρέλης και ο Ζαμπά. Είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη δουλειά που κάναμε με τους παίκτες που ήταν εδώ, αλλά ταυτόχρονα και λυπημένος για όσους έλειπαν, αλλά κατανοώ τις υποχρεώσεις που είχαν με τις Εθνικές τους.

Ήταν μία καλή περίοδος για τους παίκτες, γιατί είχαν ημέρες ξεκούρασης μετά το ματς με τον Πανιώνιο. Ήταν στιγμές που μπόρεσαν να αδειάσουν το μυαλό τους. Από αυτούς που επέστρεψαν από τις Εθνικές, κάποιοι μπορεί να ήταν στεναχωρημένοι που δεν έπαιξαν πολύ, κάποιοι άλλοι χαρούμενοι για τα αποτελέσματα των ομάδων τους».

Για την άποψή του για τους προπονητές στις εθνικές ομάδες και για το αν θα αποδεχόταν πρόταση στο μέλλον: «Δεν θα με ενδιέφερε. Αγαπάω αυτό που κάνω. Είναι δύο διαφορετικές καταστάσεις. Στη μία περίπτωση δίνεις το 150% καθημερινά και είναι μεγάλο το πάθος που υπάρχει, έχεις χρόνο να περάσεις τη στρατηγική σου. Στην περίπτωση της Εθνικής έχεις 20 παίκτες που πρέπει σε μικρό χρονικό διάστημα να τους περάσεις τα θέλω σου, να αναλύεις τις αδυναμίες των αντιπάλων. Δεν θέλω να ασχοληθώ ξανά με εθνική ομάδα».

Για το αν μπορεί να παίξει ο Καρέλης άμεσα: «Θα μπορούσα να σας πω τους πρώτους 11 για το ματς με τον ΟΦΗ (σ.σ. γέλια). Όποιοι παίκτες είναι μαζί μας είναι έτοιμοι. Ακόμη και στην περίπτωση του Βέρνμπλουμ που έχασε την προετοιμασία, έχει ενσωματωθεί, μας προσφέρει την ποιότητα και την εμπειρία που διαθέτει.

Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Θα είναι μία… καυτή ατμόσφαιρα. Ακολουθούν τα ματς με την Τσέλσι και την ΑΕΚ, αλλά και το παιχνίδι του Κυπέλλου, έναν τίτλο που τον έχουμε κερδίσει και θέλουμε να τον υπερασπιστούμε και οι υπόλοιπες αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πάμε για ό,τι καλύτερο σε μία περίοδο με συνεχόμενα παιχνίδια».

Spread the love