Δεν άντεξε στη λαοθάλασσα του Καυτανζογλείου η Λάρισα!!!

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Άρης, στην επιστροφή του στη Super League. Μετά τη θριαμβευτική πρεμιέρα στη Λαμία, όπου οι «κίτρινοι» πέρασαν με το επιβλητικό 3-0, η ομάδα του Πάκο Ερέρα διπλασίασε τις νίκες της στο πρωτάθλημα, επικρατώντας στο «Καυτανζόγλειο» της ΑΕΛ 2-0, με δύο γκολ, μέσα σε ένα τρίλεπτο! Το σκορ άνοιξε στο 72΄ ο Γιουνές και διπλασίασε τα τέρματα ο Ντιγκινί, με την μπάλα να κοντράρει στον Γκόλια και να καταλήγει στα δίχτυα του Κρίστινσον.

Με κατοχή της μπάλας από τους γηπεδούχους σε ποσοστό 61% ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, αλλά η κατοχή αυτή δεν περιλάμβανε παρά μόλις μία και μοναδική καλή ευκαιρία γι’ αυτούς. Συγκεκριμένα, στο 32′, όταν σε γύρισμα του Τζανακάκη, η μπάλα έφθασε στο δεύτερο δοκάρι, στον αφύλακτο Ντιγκινί που πλάσαρε στην κίνηση άουτ. Σε όλο το πρώτο 45λεπτο οι Θεσσαλοί, έπαιξαν με προσήλωση στην αμυντική λειτουργία και συγκεντρωτικό παιχνίδι στη μεσαία γραμμή, αλλά αυτό δεν αρκούσε ώστε να γίνουν και επικίνδυνοι για την εστία του Κουέστα. Οι Θεσσαλονικείς είχαν καλύτερη ανάπτυξη, περισσότερες τελικές, κίνηση στο γήπεδο από πλάγια, αλλά ελάχιστες καλές τελικές ευκαιρίες. Σε αυτό το πρώτο μέρος, οι Λαρισαίοι υιοθέτησαν σχετικά δυνατό παιχνίδι για να πετύχουν την ανάσχεση των επιθέσεων του Αρη, κι αυτό ήταν μια τακτική που έφερε αποτελέσματα παρά τα αρκετά φάουλ που καταλόγισε ο διαιτητής της αναμέτρησης.

Στην επανάληψη ο Αρης διεύρυνε την επιθετικότητα του, βρήκε διαδρόμους και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Στο 61΄, υπήρξε μια διπλή ευκαιρία για τον Άρη, όταν αρχικά σουτ του Ντιγκινί αποκρούστηκε από τα σώματα, και νέο σουτ από τον Γκάμα, έφυγε ελάχιστα άουτ! Στο 66′, ήρθε μία πολύ καλή στιγμή και ευκαιρία για τη Λάρισα, όταν ο Γκοϊκοβιτς έκλεψε την μπάλα από τον Βέλεθ, αλλά πλάσαρε άουτ πάνω από τον Κουέστα, για να έρθει το διπλό “ χτύπημα” των γηπεδούχων: Αρχικά στο 71′, η κεφαλιά του Χαμζά Γιουνές βρήκε το δοκάρι του Κρίστινσον, ενώ στο 72′ πάλι ο Γιουνές με προβολή και με το στήθος προώθησε την μπάλα στα δίχτυα της Λάρισας σε σέντρα του Τζανακάκη για να ανοίξει το σκορ μέσα σε αποθέωση. Λίγο αργότερα στο 75′, ο Ντιγκινί μετά από ενέργεια του Ματέο Γκαρσία με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα των Θεσσαλών εδραιώνοντας τη μεγάλη νίκη που φέρνει την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το τελικό 2-0 ήταν μια δίκαιη επιβράβευση της ανωτερότητας του Αρη, που πανηγυρίστηκε ανάλογα από τους 23.000 περίπου θεατές στο Καυτανζόγλειο στάδιο όπου έγινε ο αγώνας.
Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
Κίτρινες κάρτες: Δεληζήσης, Φατιόν, Γκόλιας
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΆΡΗΣ (Π. Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Μπάσα, Ματίγια (80′ Μενέντεζ), Ντιγκινί (77′ Κολάσο), Γκάμα (85′ Ναζλίδης), Ματέο, Γιουνές
ΑΕΛ (Σ. Αντωνίου): Κρίστινσον, Σαίτι (46′ Καρανίκας), Γκοίκοβιτς, Γρομητσάρης, Γκόλιας, Χούμπσεβ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς (64′ Νούνιτς), Πίτι, Ντέλετιτς (77′ Μόρσι)

Spread the love