Τέλος Καλά, όλα καλά για τον Ολυμπιακό

Την πρόκριση στους ομίλους του Europa League πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος απέσπασε ισοπαλία με 1-1 από την Μπέρνλι και σε συνδυασμό το 3-1 του πρώτου αγώνα θα μπει στην αυριανή κλήρωση μαζί με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ποντένσε στο 83′ σφράγισε την πρόκριση για τους Πειραιώτες, ενώ ο Βίντρα στο 86′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αγγλοι έχασαν σωρεία ευκαιριών και είχαν ένα δοκάρι.

Η Μπέρνλι μπήκε φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο και από το πρώτο λεπτό έδειξε ότι θα διεκδικήσει τη μεγάλη ανατροπή. Οι Αγγλοι είχαν τον πλήρη έλεγχο και δημιουργούσαν όποτε ήθελαν ευκαιρίες μπροστά στην εστία του εξαιρετικού Γιαννιώτη.

Στο 23′ οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη κλασική φάση όταν ο ΜακΝίλ έκλεψε την μπάλα από τον Ομάρ έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Βόουκς δεν κατάφερε με το κεφάλι να την στείλει στα δίχτυα.

Στη σωρεία ευκαιριών της Μπέρνλι είναι αξιοσημείωτη και η φάση του 44′ όταν ο Βόουκς με πλασέ έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο, με την Μπέρνλι να πιέζει και να χάνει μεγάλες ευκαιρίες. Για την ακρίβεια στο 48′ έφτασε μια ανάσα από το γκολ, αλλά το πλασέ του Βόουκς σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

Στο 82′ ο Βίντρα σε κενή εστία μετά από διώξιμο του Γιαννιώτη κατάφερε και έστειλε την μπάλα πολλά μέτρα άουτ. Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επαληθεύτηκε για άλλη μια φορά.

Ο Ολυμπιακός στη μοναδική αξιόλογη φάση στο 83′ σκόραρε με εκπληκτική ενέργεια του Ποντένσε. Τρία λεπτά αργότερα ο Βίντρα σε μία φάση διαρκείας στη μικρή περιοχή του Γιαννιώτη έκανε το 1-1. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση.

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Κάρτες: Γουέστγουντ, Μπαρνς, Μπάρντσλεϊ, Μι – Τσιμίκας, Γιαννιώτης, Μπουχαλάκης
Οι συνθέσεις των ομάδων
Μπέρνλι (Ντάις): Χίτον, Μπάρντσλεϊ, Μι, Λονγκ, Τέιλορ, ΜακΝίλ (75′ Γουντ), Γουέστγουντ, Χέντρικ, Λένον (75′ Κορκ), Βόουκς, Μπαρνς (65′ Βίντρα)
Ολυμπιακός (Μάρτινς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (88′ Τοροσίδης), Ποντένσε (90+4′ Σισέ), Γκερέρο (71′ Χασάν)

Spread the love