Super League:Κανονικά και με το νόμο η πρεμιέρα

Την απόφαση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της ανώτατης επαγγελματικής κατηγορίας έλαβε η διοργανώτρια αρχή, στο σημερινό διοικητικό συμβούλιό της.

Παρά τις όποιες ανακοινώσεις μερικών ΠΑΕ που προηγήθηκαν και ζητούσαν αναβολή, οι εκπρόσωποι των συλλόγων έκριναν ότι δεν μπορεί να αναβληθεί η έναρξη και έτσι όλες οι συναντήσεις θα διεξαχθούν κανονικά αυτό το σαββατοκύριακο.

Ο συνεταιρισμός δεν αποδέχεται τη σημερινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τη διεξαγωγή μπαράζ παραμονής του 13ου με το 2ο της Football League, διατηρώντας την προκήρυξη που είχε συμφωνηθεί και προέβλεπε τον υποβιβασμό τριών ομάδων και την άνοδο μίας.

Ταυτόχρονα, η Super League έκανε γνωστό ότι θα ακολουθήσει τη νομική οδό εναντίον της Ομοσπονδίας, για την τροποποίηση που έγινε σήμερα από την Ε.Ε. Μέσα στην αναταραχή, προέκυψε και μια αλλαγή στο πρόγραμμα: ο αγώνας Λαμία-Ατρόμητος για την 3η ημέρα του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί αντίστροφα (Ατρόμητος-Λαμία), λόγω έργων στην έδρα της ομάδας από τη Φθιώτιδα (ΔΑΚ Λαμίας).

Η ανακοίνωση:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League έλαβε, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες αποφάσεις:

1/ Ομόφωνα τα μέλη του Δ.Σ. της Super League, σεβόμενα τον απλό Έλληνα φίλαθλο, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης και το ελληνικό Ποδόσφαιρο, αποφάσισαν όπως το Πρωτάθλημα Super League Σουρωτή ξεκινήσει κανονικά αύριο Σάββατο 25 Αυγούστου, σύμφωνα με την Προκήρυξη που υποβλήθηκε στην ΕΠΟ. Η Super League, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της, θα προσφύγει στα αρμόδια θεσμικά όργανα, για να ανατραπεί η απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ.

2/ Η Forthnet/Nova θα αναλάβει την τηλεοπτική παραγωγή των αγώνων του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή που θα προβάλλει η ΕΡΤ.

3/ Λόγω έργων αλλαγής χλοοτάπητα στο ΔΑΚ Λαμίας, ο αγώνας ΠΑΣ Λαμία-Ατρόμητος Αθ. στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή θα διεξαχθεί στην έδρα του Ατρομήτου στο Περιστέρι, με γηπεδούχο τον Ατρόμητο Αθ. και ο αντίστοιχος αγώνας του Β΄ Γύρου θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Λαμίας, σε συνέχεια σχετικής ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ.».

Spread the love