Μάνος Γενιτσαρίδης: Δηλώνει έτοιμος για το μεγάλο άλμα

Ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του ΟΦΗ (τότε που όλοι έπαιζαν κάποιο ρόλο εκεί) στα 14 του, οι γνωρίζοντες τα του ποδοσφαίρου το θεωρούσαν ένα από τα καλύτερα ταλέντα του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να κάνει το αναμενόμενο άλμα και να πάρει μεταγραφή στους Under του Ολυμπιακού, όπου έπαιξε σε Κ17 και Κ20 ως βασικός και αναντικατάστατος έως ότου ο τότε προπονητής του Γκόκιτς δέχτηκε κρούση από τον Εργοτέλη στη Β΄ Εθνική και κατάφερε να τον δελεάσει να έλθει στο Ηράκλειο και τον Εργοτέλη. Μετά από ένα χρόνο υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στον Εργοτέλη και ταυτόχρονα δόθηκε δανεικός στον Φονέα των γιγάντων, όπως αποκαλούσαν τον Φωστήρα παλιά, με προπονητή τον Βαζέχα, στον οποίο και αγωνίστηκε ολόκληρο τον Β΄ γύρο. Στην ομάδα του Ταύρου υπέγραψε στις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Το ίδιο καλοκαίρι επέστρεψε στον Εργοτέλη, από τον οποίο και του δόθηκε η άδεια να πάει να δοκιμαστεί από την ομάδα Β΄ Εθνικής Ιταλίας Βίρτους, με την οποία συμφώνησε σε όλα χωρίς βέβαια τον ξενοδόχο δηλαδή τον Παπουτσάκη Τζούνιορ ή Δημήτρη, που για αδιευκρίνιστους λόγους μέχρι σήμερα , απόρριψε την πρόταση της Ιταλικής ομάδας.

39262867_666483467066770_4351439209634988032_n

Από τότε προσπαθεί να φτιάξει καριέρα παίζοντας στον ΠΟΑ και στη Νίκη Βόλου (πέρυσι) και πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις έχοντας φουλ σεζόν με 23ενενηντάλεπτα σε 24 αγώνες, ο Μάνος Γενιτσαρίδης αγωνίζεται στην θέση του φουλ μπακ δεξιά και αριστερά, αφού διαθέτει και τα δυο πόδια. Είναι 22 ετών και το ύψος 1,76 του επιτρέπει να είναι εξίσου καλός και στο ψηλό παιχνίδι.
Ελεύθερος ποδοσφαιρικά και στη ζωή, εξετάζει μια καλή πρόταση από Κυπριακή ομάδα Α΄ κατηγορίας, ενώ κάτι υπάρχει και στη Βόρεια Ελλάδα.
Για τα σχέδιά του μας λέει ο ίδιος:
Έχω κάνει δυο καλές χρονιές στην Γ΄ Εθνική με ΠΟΑ και Νίκη Βόλου πέρυσι, που δεν έχασα κανένα παιχνίδι και φετινός μου στόχος είναι να κάνω το βήμα παραπάνω, νομίζω ότι μπορώ άνετα να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της Β΄ Εθνικής, εξ άλλου είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο έχω αγωνιστεί μια χρονιά δανεικός από τον Εργοτέλη στον Φωστήρα και μάλιστα τα πήγα πολύ καλά, ενώ έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και για το παραπάνω. Πιστεύω ότι θα πρέπει να το προσπαθήσω και είναι ένας από τους λόγους που δεν έχω υπογράψει ακόμη, αν και υπάρχουν προτάσεις από ομάδες της Β΄ Εθνικής.

Όταν τον ρωτήσαμε τη γνώμη του για το πρωτάθλημα που ονειρεύεται να αγωνιστεί, μας είπε:
Το φετινό πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής πιστεύω ότι θα είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, με τις ομάδες του Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να έχουν ενισχυθεί σημαντικά, αυτό εξάλλου το βλέπουμε και στα Ευρωπαϊκά τους παιχνίδια

Όσο για την πρώην του ομάδα τον Ολυμπιακό μας είπε:
Είναι η ομάδα με τις περισσότερες προσθήκες, ενώ θετικό είναι και η Ελληνοποίηση που παρουσίασε στα δύο πρώτα ματς τις Ευρώπης.

Για τις Ηρακλειώτικες ομάδες:
Τώρα ο ΟΦΗ έχει την τύχη να έχει στον πάγκο του ένα πολύ καλό και σοβαρό προπονητή, τον Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος έχει δείξει ότι και σε δύσκολες στιγμές έχει την ικανότητα να κρατήσει την ομάδα δεμένη, εμπιστεύεται τους Έλληνες παίχτες και νομίζω ότι και φέτος αν δεν υπάρξουν αλλά προβλήματα (οικονομικά) τα παιδιά αυτά θα τον δικαιώσουν και θα έχουν μια αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα, βάζοντας τις βάσεις για να επανέλθει ο ΟΦΗ στις θέσεις που του αξίζει.
Ο Εργοτέλης τα δύο τελευταία χρόνια κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνουν πολλές ομάδες που δεν έχουν έσοδα από εισιτήρια και άλλους οικονομικούς πόρους, να εμπιστευτούν νέα παιδιά με ταλέντο και όρεξη για διάκριση, ώστε μέσα από την διάκριση των παιδιών να έρχονται έσοδα στην ομάδα και να υπάρχει μια υγεία οικονομική. Όταν αυτό επιτευχθεί, τότε βάζεις και τους επόμενους στόχους γιατί οι μεγάλοι στόχοι θέλουν μεγάλα πορτοφόλια. Νομίζω ότι είναι σε σωστό δρόμο αρκεί να το κρατήσουν.
Φέτος νομίζω ότι θα είναι μια από τις ομάδες που του χρόνου θα παίζει στην νέα Σούπερ Λινγκ 2.
Τέλος, με αυτήν την ευκαιρία που μου δίνετε θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού, τον Ηρόδοτο, για την επιστροφή του μετά από τόσα χρόνια στη Β΄ Εθνική

Εμείς από τη δική μας πλευρά να ευχηθούμε στο Μάνο κάθε επιτυχία και σύντομα να τον δούμε στα γήπεδα των Εθνικών πρωταθλημάτων γιατί έχει δουλέψει και το αξίζει.

Spread the love