Στα «έχτρα χασομέρια» νίκησαν οι Γερμανοί

Με γκολ του Κρόος στο 90+5′ και παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 82′ (αποβολή Μπόατενγκ) τα “πάντσερ” επικράτησαν 2-1 της Σουηδίας για την 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο Τοϊβόνεν στο 32′ έκανε το 1-0 για τους Σκανδιναβούς κι ο Ρόις στο 48′ είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1. Πλέον η πρόκριση είναι στα χέρια των Παγκόσμιων πρωταθλητών, που την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν την αποκλεισμένη Νότια Κορέα. Η Σουηδία θα παίξει με το Μεξικό σε ένα παιχνίδι “ζωής και θανάτου” και για τους δύο, καθώς αν κερδίσουν τα “πάντσερ”, ο νικητής της αναμέτρησης θα προκριθεί στους “16”.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν o Πολωνός Σίμον Μαρτσίνιακμε βοηθούς τους συμπατριώτες του Πάβελ Σοκολνίκι και Τόμας Λίστκιεβιτς.
Κίτρινες: 71′ Μπόατενγκ – 52′ Έκνταλ, 90’+7 Λάρσον
Κόκκινες: 82′ Μπόατενγκ.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Kίμιχ, Ρούντιγκερ, Μπόατενγκ, Έκτορ (87′ Μπραντ), Κρόος, Ρούντι (31′ λ. τρ. Γκουντογκάν), Μίλερ, Ντράξλερ (46′ Γκόμεζ), Ρόις, Βέρνερ.
ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιαν Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ, Γκράνκβιστ, Λίντελοφ, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Κλάεσον (74′ Ντουρμάζ), Φόρσμπεργκ, Μπεργκ (90′ Τελίν), Τοϊβόνεν (78′ Γκουιντέτι).

Spread the love