Με ανατροπή οι Ελβετοί την Σερβία

Η Ελβετία έκανε την ανατροπή στο Καλίνινγκραντ απέναντι τη Σερβία και πλέον είναι φαβορί για πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Το συγκρότημα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, με δύο γκολ στο β΄ ημίχρονο, πήρε σπουδαία νίκη απέναντι στους Σέρβους, οι οποίοι αν και προηγήθηκαν μόλις στο 5ο λεπτό με τον Μίτροβιτς, έδειξαν… λίγοι μπροστά στους μαχητικούς Ελβετούς.

Τα γκολ που ισοδυναμούν με… μισή πρόκριση για τους νικητές σημείωσαν οι Τσάκα (52΄) και Σακίρι (90΄). Η Ελβετία με τη νίκη αυτή έφτασε τους 4 βαθμούς, όσους και η Βραζιλία, ενώ η Σερβία έμεινε στους 3. Βραζιλία και Σερβία θα αγωνιστούν την τελευταία αγωνιστική του 5ου ομίλου, την ίδια στιγμή που οι Ελβετοί θα αντιμετωπίσουν την… αδιάφορη Κόστα Ρίκα.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν o Γερμανός Φέλιξ Μπριχ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μαρκ Μπορς και Στέφαν Λουπ.
Κίτρινες: 33′ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, 39′ Μιλιβόγεβιτς, 45’+2 Μάτιτς, 87′ Μίτροβιτς – 90’+3 Σακίρι.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΣΕΡΒΙΑ (Μλάντεν Κρστάγιτς): Στοΐκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Μιλένκοβιτς, Τόσιτς, Κολάροφ, Μιλιβόγεβιτς (81′ Ράντονιτς), Μάτιτς, Τάντιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κόστιτς (64′ Λιάγιτς), Μίτροβιτς.
ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Zόμερ, Λιχτστάινερ, Σερ, Ακανζί, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Τζάκα, Σακίρι, Τζεμαϊλί (73′ Εμπολό), Ζούμπερ (90’+3 Ντρμιτς), Σεφέροβιτς (46′ Γκαβράνοβιτς).

Spread the love