Τελείωσαν τα ψέματα, «Αναδιάρθρωση» και με τη βούλα της Βουλής

Και μπορεί κάποιοι να την πολέμησαν, κάποιοι άλλη έστειλαν μέχρι επιστολές αγάπης σε ΟΥΕΦΑ, ΦΙΦΑ κ.λ.π. και μπορεί ο ΠΑΣ να προσπαθεί να ξαναπαίξει εκεί που βασικά δεν ανήκει αλλά τη λύση την έδωσε η Βουλή.
Τέρμα οι παράγκες του Αιγάλεω και του ΤΟΠΙΚΟΥ με τη χορηγία του προέδρου…
Και μπορεί να μην άρεσε και σε κάποια κανάλια αφού η ΕΡΤ τους παίρνει το προϊόν το οποίο ήθελαν υποτιμημένο για να το παίρνουν τσάμπα …

Ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής οι δύο τροπολογίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Ρυθμίσεις θεμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου» και «Ορισμός της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ως φορέα διαχείρισης και εκμετάλλευσης του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων» που εντάχθηκαν στο σχεδίου νόμου: «Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου της Μελέτης – Κατασκευής – Χρηματοδότησης – Λειτουργίας – Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και Μελέτη – Κατασκευή και Χρηματοδότηση των Οδικών του Συνδέσεων» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Με την πρώτη τροπολογία απέκτησε νομική υπόσταση η απόφαση της Ε.Π.Ο. για αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου και ειδικότερα θεσπίζεται νέα ενδιάμεση επαγγελματική κατηγορία ποδοσφαίρου (Super League 2), η διοργάνωση του πρωταθλήματος της οποίας ανατίθεται στον υφιστάμενο επαγγελματικό σύνδεσμο «FootballLeague» που μετονομάζεται σε «SuperLeague 2- FootballLeague». Με την ίδια τροπολογία θεσπίζεται κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των πρωταθλημάτων «SuperLeague 2- FootballLeague».

Με τη δεύτερη τροπολογία ανατίθεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η αξιοποίηση, χρήση, διαχείριση και εκμετάλλευση του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων, με σκοπό την επωφελέστερη για το Δημόσιο εκμετάλλευσή του και την παραγωγή πρακτικών ωφελημάτων υπέρ των πολιτών και ιδίως των κατοίκων του Δήμου Φυλής και των όμορων αυτού Δήμων.

Το Ολυμπιακό Κέντρο Ανω Λιοσίων αναμένεται να αποτελέσει το νέο σπίτι της ανδρικής ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον ισχυρό άνδρα των «κιτρινόμαυρων» Μάκη Αγγελόπουλο για την παραχώρηση του κλειστού στην μπασκετική Ένωση.

Υπέρ της νέας ρύθμισης τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ένωση Κεντρώων. Την καταψήφισαν ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι και Χρυσή Αυγή ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».
Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που αφορά την κύρωση σύμβασης για το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου Κρήτης.

Spread the love