Το πρώτο τρίποντο του Τζόλη στον φετινό ΠΑΟΚ (highkights)

Σε ένα κακό παιχνίδι χωρίς πολλές καλές φάσεις εξελίχθηκε το παιχνίδι της πρεμιέρας στη Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Λάρισα. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησες πέτυχε και πάλι το παιδί θαύμα της ομάδας της Θεσσαλονίκης Χρήστος Τζόλης στο 16΄.

Στα πρώτα 90 δευτερόλεπτα οι δύο ομάδες είχαν ήδη από μια τελική, δείγμα της διάθεσης τους να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό στην σημερινή πρεμιέρα τους.

Οι φιλοξενούμενοι με τον Τρούγιτς έδειξαν διαθέσεις να εμβολίσουν την άμυνα του ΠΑΟΚ, που έδειξε αρχικά σημάδια αναζήτησης ταυτότητας και συνοχής.

Οι γηπεδούχοι, χωρίς κλασικό δεξιό μπακ αφού οι Μάτος και Λύρατζης έμειναν εκτός αποστολής και με τον Μπίσεσβαρ σε ρόλο φουλ μπακ, πίεσαν με έναν επιθετικό περισσότερο, και στο 16′ άνοιξαν το σκορ με ωραίο μονοκόμματο σουτ του Χρήστου Τζόλη που αξιοποίησε ωραία ψηλοκρεμαστή πάσα- ασίστ του Μπίσεσβαρ, σκοράροντας ένα υπέροχο γκολ.

Ήταν το πρώτο γκολ της σεζόν για τον Δικέφαλο της Θεσσαλονίκης, στο υπ’ αριθμόν 2000 παιχνίδι του στην μεγάλη εθνική κατηγορία από το φθινόπωρο του 1959 όταν καθιερώθηκε η ενιαία Α’ εθνική κατηγορία.

Σταδιακά και μετά το γκολ του ΠΑΟΚ η ποιότητα του παιχνιδιού έπεσε, καθώς η Λάρισα φάνηκε να μην έχει προσήλωση στην οργανωμένη ανάπτυξη του παιχνιδιού για την ισοφάριση, ενώ ο ΠΑΟΚ δημιουργούσε επιθέσεις χωρίς τελικές.

Η Λάρισα ωστόσο έχασε την καλύτερη ευκαιρία της στο πρώτο ημίχρονο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν από φάουλ του Τόρζε, δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση στην άμυνα του ΠΑΟΚ και μετά από κόντρες, ο Μιχαήλ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ζίφκοβιτς και ο Μιχαηλίδης απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ με χαμηλές στροφές διατήρησε το υπέρ αυτού 1-0 αλλά στο 62′ έχασε μοναδική ευκαιρία να “κλειδώσει” το παιχνίδι όταν ο Ακπομ, ολομόναχος στην κενή εστία δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μετά από κοντινή πάσα του Πέλκα.

Ηταν από τις στιγμές που επιβεβαιώνουν την ρήση πως “όλα χάνονται και όλα μπαίνουν”. Ο Βρετανός φορ πλησίασε στο γκολ και στο 68′ αλλά την κεφαλιά του από το ύψος της περιοχής έδιωξε ο Νάγκι σε κόρνερ.

Στο τελευταίο τέταρτο πήρε το “βάπτισμα” του ελληνικού πρωταθλήματος ο Σέρβος Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που τρία λεπτά μετά την είσοδο του τόλμησε το πρώτο μακρινό σουτ που όμως έφυγε ελάχιστα άουτ. Καλή ήταν η ευκαιρία που έχασε στο 86′ ο Ελ Καντουρί, το δυνατό σουτ του οποίου έδιωξε σε κόρνερ ο Νάγκι.

Η Λάρισα έχασε την ευκαιρία του ενός βαθμού στο 3′ των καθυστερήσεων αλλά ο Τρούγιτς σε πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Ζίφκοβιτς αφού την τελευταία στιγμή αποκρούστηκε σε κόρνερ. Ετσι ο ΠΑΟΚ κέρδισε τη νίκη και τους βαθμούς χωρίς ωστόσο να δείξει υψηλό βαθμό ετοιμότητας και φυσικά αδυναμίες.
Από τον ΠΑΟΚ καλύτεροι ήταν οι Μπίσεσβαρ Τσόλης, Σβαμπ και κινητικός όσο έπαιξε ήταν ο Α. Ζίβκοβιτς, ενώ από την ομάδα του Γρηγορίου πέρα του κορυφαίου Ναγκί κάτω από τα γκολπόστ, καλή εμφάνιση έκαναν οι Τόρζε και Τρούγιτς.

Χωρίς ουσιαστικά προβλήματα η διαιτησία του Τσαγκαράκη (Χανιών). Βοηθοί: Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής), Σινιοράκης (Χανίων). 4ος Ζαμπάλας (Ηπείρου), VAR: Τζοβάρας (Φθιώτιδας), Μεϊντάνας (Αχαΐας)
Κίτρινες: 39’ Ίνγκασον, 55’ Ελ Καντουρί, 69’ Πέλκας, 73’ Μιχαηλίδης – 42’ Ντουρμισάι, 49’ Τρούγιτς, 53’ Μιχαήλ

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μπίσεσβαρ (89’ Ζαμπά), Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Τζόλης (89’ Κρέσπο), Πέλκας (75’ Α. Ζίβκοβιτς), Άκπομ (79’ Σβιντέρσκι).
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Ναγκί, Μπέρτος (88’ Γρηγορόπουλος), Φιλίπ Στελιάνο (88’ Μαϊδανός), Μιχαήλ, Ζίζιτς, Φιλίπ Στελιάνο, Σεσέροβιτς, Σπαρβ, Μιλοσάβλιεβιτς (57’ Πλατέλλας), Τόρζε (81’ Πινακάς), Τρούγιτς, Ντουρμισάι.

Spread the love