Τζανλούκα Μαρίνι: «Πολλοί προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση με τον Γκατούζο»

Σε συνέντευξη του, με αφορμή την μεταγραφή του Μερεμπασβίλι στο Λεβαδειακό ο Τζανλούκα Μαρίνι, εκτός των άλλων, μίλησε και για τον ΟΦΗ, με τους ανθρώπους του οποίου είχε συνεργαστεί για τις μεταγραφές των «Μερέμπα» και Λόρια: «Οι αναμνήσεις είναι γλυκόπικρες. Είναι κρίμα για ό,τι συνέβη. Μιλάμε για μία ομάδα που θα μπορούσε να παίζει στην Ευρώπη και βρίσκεται στη Γ’ Εθνική.
Εννοείται πως δεν είναι εύκολο να διαχειρίζεσαι μία ομάδα. Είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν πως με τα χρήματα έρχεται η επιτυχία, αλλά αυτό είναι το πρώτο βήμα για την αποτυχία. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις στελέχη που ξέρουν τη δουλειά τους για να διοικούν σωστά ένα κλαμπ.
Τώρα ο κάθε αντίπαλος του ΟΦΗ παίζει στο 110%. Δίνουν και τη ζωή τους σ’ αυτά τα παιχνίδια και είναι κρίμα για τον κόσμο να έχει αυτή την πορεία η ομάδα. Ωστόσο, σύντομα θα βρει τον δρόμο της. Όπως και ο Άρης ή η ΑΕΛ. Δεν μπορεί το ελληνικό ποδόσφαιρο να μην έχει αυτές τις ομάδες στη Σούπερ Λίγκα. Είχα πάει στη Βέροια και το θέαμα στις κερκίδες ήταν αποκρουστικό, ενώ πας στον ΟΦΗ και υπάρχει παλμός».
Κλείνοντας αναφέρθηκε στο φίλο του Μάνθο Πουλινάκη και το συμπατριώτη του Τζενάρο Γκατούζο: «Πολλοί προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση με τον Γκατούζο, αυτό είναι δεδομένο. Μέσω του Ρίνο επιχείρησαν να διώξουν τον Πουλινάκη. Ωστόσο, ο Γκατούζο δεν ήταν χαζός. Όταν κατάλαβε τι γίνεται, αποχώρησε. Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες επ’ αυτού, αλλά το θέμα είναι ότι ο Ρίνο και ο Μάνθος ήταν δύο πρόσωπα στο ίδιο νόμισμα. Το θέμα ήταν ποιος πέταξε αυτό το νόμισμα. Πολλοί κατηγορούν τον Πουλινάκη. Λάθη έκανε, αλλά δεν θυμούνται τα υπέρογκα χρέη που είχε ο σύλλογος. Με τον Πουλινάκη ο ΟΦΗ έμεινε για δύο σεζόν άνετα στη Σούπερ Λίγκα. Ελπίζω σε αυτή τη νέα προσπάθεια που γίνεται οι άνθρωποι που έχουν βγει μπροστά να πάρουν τις σωστές αποφάσεις και να δούμε στα επόμενα χρόνια τον ΟΦΗ και πάλι στη Σούπερ Λίγκα για τον κόσμο και την πολύ μεγάλη ιστορία που έχει αυτός ο σύλλογος».

Spread the love