Τέλος στο αήττητο του Άρη έβαλε ο ΠΑΣ!!! (Video)

Με αυτογκόλ του Δεληζήση στο 65′ ο Αρης έχασε το αήττητο του (1-0) στους «Ζωσιμάδες» και παράλληλα δέχτηκε το πρώτο του γκολ στην Super League.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ένας αξιόπιστος αντίπαλος και έβαλε δύσκολα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης που προσπάθησε πολύ στο τελευταίο ημίωρο για το γκολ χωρίς να το πετύχει.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του νεαρού διαιτητή Ντοσίδη που έφυγε από τη ζωή. Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο με τις δυο ομάδες να προσπαθούν χωρίς αποτέλεσμα για το γκολ και να έχουν όμως από μια καλή ευκαιρία.

Ετσι στο 29΄ μετά από πολύ ωραία ατομική προσπάθεια του Γκαρσία, στο πλασέ του Αργεντινού η μπάλα εξοστρακίστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ. Στο επόμενο λεπτό (30΄) ήταν η σειρά των γηπεδούχων για μια σημαντική ευκαιρία αλλά με τον Βιδάλ να νικιέται από τον Κουέστα.

Σ’ όλο το πρώτο ημίχρονο ο Αρης είχε εδαφική υπεροχή αλλά οι Γιαννιώτες με καλή οργάνωση στο κέντρο και την άμυνα κρατούσαν ανέπαφα τα δίχτυα τους από μια άτολμη επιθετική γραμμή των φιλοξενούμενων που δεν είχε πολλές συνδυαστικές προσπάθειες.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε αλλά οι Γιαννιώτες ανέβασαν την επιθετικότητα τους. Μάλιστα προηγήθηκαν στο 65΄ με αυτογκόλ του Δεληζήση, όταν σε σουτ του Λεό, η μπάλα κόντραρε στον παίκτη του Αρη και κατέληξε στα δίχτυα για να προηγηθεί με τον τρόπο αυτό ο ΠΑΣ (0-1).

Ο Αρης πίεσε για την ισοφάριση αλλά ο Πάκο Ερέρα άργησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και μόλις στο 81′ έκανε τριπλή αλλαγή. Στο 84′ ο Αρης πλησίασε στην ισοφάριση όταν σε φάουλ του Ματίγια, η κεφαλιά του Δεληζήση πέρασε άουτ.

Στο 87′ ο Αρης πλησίασε για άλλη μια φορά στην ισοφάριση αλλά στο σουτ του Γκάμα ο Βελλίδης έκανε θετική επέμβαση. Αντίθετα στο 91′ το σουτ του Ναζλίδη που είχε περάσει σαν αλλαγή δέκα λεπτά νωρίτερα έφυγε ψηλά άουτ. Η τελευταία ευκαιρία για τον βαθμό της ισοπαλίας για τον Αρη χάθηκε στο 5ο των καθυστερήσεων όπου και πάλι ο Δεληζήσης δεν πρόλαβε να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Συμπερασματικά ο ΠΑΣ αξιοποίησε την καλή τακτική και οργάνωση του και νίκησε δίκαια τον Αρη, που εμφάνισε στο πιο δύσκολο ως τώρα τεστ, αδυναμίες στην τελική προσπάθεια και καθυστερημένη αντίδραση του προπονητή του.

Διαιτητής: Βαγγέλης Γρατσάνης (Τρικάλων)
Κίτρινες: Βελλίδης, Βιδάλ, Γκάμα,
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Τσικάρσκι, Βιδάλ (89′ Σιόντης), Νικολιάς, Μυστακίδης (63′ Κριζμάν), Λεό (75′ Αθανασιάδης).
ΑΡΗΣ (Π. Ερέρα): Κουέστα, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κολάσο, Τζανακάκης, Μπάσα (81΄ Σιώπης), Ματίγια, Γκαρσία (81΄ Μαρτίνες), Γκάμα, Ντιγκινί (81΄ Ναζλίδης), Γιουνές.

Spread the love