Συνεχίζει το σκαρφάλωμα ο Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 με γκολ του Μάρκος Πάουλο στο 14΄, στο ντέρμπι της δυτικής Ελλάδας με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 26ης αγωνιστικής, στην επανέναρξη της Super League.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα βελτίωσε τη θέση της στην κατάταξη, φτάνοντας στην όγδοη θέση τον Παναθηναϊκό (με παιχνίδι περισσότερο) και προσπερνώντας τον «Άγιαξ της Ηπείρου», που τελείωσε την αναμέτρηση με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αποστολόπουλου στο 53΄.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με ευκαιρία του Χαλκιαδάκη στο 6ο λεπτό (κεφαλιά άουτ), όμως ήταν οι Αγρινιώτες που άνοιξαν το σκορ λίγο αργότερα: στο 14΄ ο Μάζουρεκ κινήθηκε στον άξονα και βρήκε τον Ντίαζ, εκείνος έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μάρκος Πάουλο από κοντά «έγραψε» το 1-0.

Οι Γιαννιώτες έχασαν καλή ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 27΄, όταν ο Κόντε από αμυντική αδράνεια είχε όλη την άνεση να κινηθεί και να σουτάρει εκτός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Κυριακίδη.

Το έργο της ομάδας από την Ήπειρο έγινε πολύ δύσκολο μετά το 53ο λεπτό, όταν ο Αποστολόπουλος αντίκρισε την (απευθείας) κόκκινη κάρτα του Σέζου, για εκτός φάσης χτύπημα στον Ρόσα (απώθηση), με τον διαιτητή να τιμωρεί την πρόθεση του παίκτη.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την κατοχή ως εκείνο το σημείο, όμως με παίκτη λιγότερο δεν απείλησε έκτοτε τους γηπεδούχους, που με τη σειρά τους δεν ρίσκαραν αλλά φρόντισαν για τη διατήρηση των κεκτημένων, με τον Κυριακίδη να κάνει δύσκολη απόκρουση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, σε μακρινό σουτ του Λίλα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αθανάσιος Σέζος
ΚΟΚΚΙΝΗ: 53΄ Αποστολόπουλος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μοράρ, Ιταμπέλ – Γαρουφαλιάς, Χαλκιαδάκης
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μπράβο, Μάζουρεκ (63΄ Ιταμπέλ), Ρόσα, Ντίας (71΄ Κλέσιο), Μάρκος Πάουλο, Μαρινάκης, Χαντάκιας, Μιχάι, Μοράρ (74΄ Βακράκος), Γιαννιώτης.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Γιάκος (72΄ Χέλκβιστ), Τζημόπουλος, Κόντε, Χαλκιαδάκης, Γαρουφαλιάς (62΄ Λίλα), Μανθάτης (57΄ Νικολιάς), Βιντάλ, Αποστολόπουλος.

Spread the love