Στις καθυστερήσεις το τρίποντο ο Ολυμπιακός

Τη νίκη με 2-1 πήρε ο Ολυμπιακός από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, σε ένα δραματικό σε εξέλιξη παιχνίδι για την 11η αγωνιστική της Super League, με ευνοημένο βέβαια τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ που το Σάββατο νίκησε 2-0 την Ξάνθη στην Τούμπα. Ο Ατρόμητος προηγήθηκε στο 43΄ με τον κορυφαίο σκόρερ του πρωταθλήματος Κουλούρη (9 τέρματα) και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 49΄ με τον Καμαρά. Το γκολ της νίκης, με το οποίο οι Πειραιώτες έσπασαν το αήττητο του Ατρομήτου στο πρωτάθλημα, σημείωσε ο Βούκοβιτς στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν από το 58΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπουσούλατζιτς με 2η κίτρινη κάρτα.

Το ματς ξεκίνησε με αρκετές φάσεις κυρίως εκ μέρους του Ολυμπιακού. Στο 1ο λεπτό ο Καμαρά αστόχησε από το ύψος του πέναλτι σε σέντρα του Νάτχο, στο 7ο ο Καρασαλίδης σταμάτησε τελευταία στιγμή με προβολή τον Μάνο μέσα στην περιοχή, ενώ στο 9ο ο νεαρός επιθετικός των «ερυθρολεύκων» καθυστέρησε σε μεταβίβαση του Καμαρά και απομάκρυναν οι αμυντικοί. Στο 20΄ νέα καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό και τον Μάνο, που έκανε άστοχο σουτ σε μεταβίβαση του Ποντένσε, ενώ στο 35΄ η κεφαλιά του Τοροσίδη πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Ο Ατρόμητος έγινε για πρώτη φορά επικίνδυνος στο 37΄, όταν ο Σα πρόλαβε κι έκοψε έγκαιρα τον Κουλούρη πριν κάνει το πλασέ, ενώ κατάφερε να προηγηθεί στο 43΄. Σκόρερ ο Κουλούρης από κοντά, μετά από επέμβαση του Σα σε σουτ του Μπουσούλατζιτς μέσα από την περιοχή. Ο Ολυμπιακός πριν το γκολ διαμαρτυρήθηκε για έμμεσο φάουλ, όταν ο Σάκιτς φάνηκε να γυρίζει την μπάλα εντός περιοχής στον Μέγερι, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 2ο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και με τον Φορτούνη να παίρνει τη θέση του Νάτχο. Στο 49΄ κατάφερε να φθάσει στην ισοφάριση με κοντινή προβολή του Καμαρά, σε εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη και να φέρει το ματς στα ίσα. Οι φιλοξενούμενοι πήραν αριθμητικό πλεονέκτημα στον αγωνιστικό χώρο, όταν ο διαιτητής απέβαλε στο 58΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μπουσούλατζιτς.

Στο 62΄ ο Ατρόμητος έφθασε κοντά στο γκολ, όταν ο Μάντσον σούταρε, ο Ζοζέ Σα απέκρουσε και ο επερχόμενος Κουλούρης έκανε την προβολή, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρία να προηγηθεί στο 81΄, όταν ο Φετφατζίδης από δεξιά στην περιοχή έκανε το σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Ο αγώνας είχε δραματική εξέλιξη, αφού έμελλε να κριθεί στις καθυστερήσεις, δίνοντας την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να μείνει ζωντανός στο κυνήγι του ΠΑΟΚ. Μετά από εκτέλεση φάουλ -και πάλι- του Φορτούνη, ο Βούκοβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (90+3΄).

Ο Ατρόμητος, παρά την ήττα του, παραμένει 2ος με 24 βαθμούς και ο Ολυμπιακός 3ος με 23, ενώ προηγείται πάντα ο ΠΑΟΚ με 29.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθήνας)
Κόκκινες κάρτες: Μπουσούλατζιτς (58΄, 2η κίτρινη)
Κίτρινες κάρτες: Μπουσούλατζιτς, Μάντσον, Γιαννούλης, Ούμπιδες / Ναουέλ, Φορτούνης

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Σάκιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης (80΄ Νάτσος), Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Καρασαλίδης, Ενσικουλού (61΄ Ούμπιδες), Μπρούνο (71΄ Μανούσος), Κουλούρης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Ζοσέ Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Νάτχο (46΄ Φορτούνης), Ναουέλ (72΄ Φετφατζίδης), Ποντένσε (77΄ Γκερέρο), Μάνος.

Spread the love