“Πεντάστερος” ο Παναιτωλικός βλέπει Ευρώπη (highlights)

Αποκριάτικο πάρτι στην… χάρτινη άμυνα του Πανιωνίου έκανε ο Παναιτωλικός και με το εμφατικό 5-0 πέτυχε την πιο ευρεία νίκη του στο πρωτάθλημα, στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 24ης αγωνιστικής της Super League.

Η «σεμνή τελετή» στο Αγρίνιο είχε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα πέτυχε τρία γκολ, με τον Άργκους στο 6΄, τον Μπαϊροβιτς στο 20΄ και τον Μάζουρεκ στο 41΄.

Ο τελευταίος στο 49΄ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς και τέταρτο για τους γηπεδούχους, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Μπαρμπόσα στο 71΄. Με 10 παίκτες τελείωσε το ματς ο Πανιώνιος, λόγω της αποβολής του Κότσιτς στο 59΄.

Οι γηπεδούχοι με το «τρίποντο» αυτό προσπέρασαν τον Παναθηναϊκό και βρίσκονται στην 6η θέση της βαθμολογίας, τέσσερις βαθμούς πίσω από τον 5ο Άρη, οπότε δικαιολογημένα κάνουν ευρωπαϊκά όνειρα ενώ απομένουν ακόμη έξι αγωνιστικές για το φινάλε της σεζόν. Αν και μπροστά τους έχουν τρία πολύ δύσκολα ματς με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό…

Το ματς είχε τελειώσει από πολύ νωρίς στο γήπεδο του Παναιτωλικού. Οι πολλές και σημαντικές απουσίες των «κυανέρυθρων» δεν τους επέτρεψαν να διεκδικήσουν απολύτως τίποτα από το ματς, καθώς μόλις στο 20ό λεπτό βρέθηκαν να χάνουν 2-0.

Ο Άργκους στο 6΄ με κεφαλιά και ο Μπαϊρόβιτς στο 20΄ από ασίστ του Μανά έβαλαν τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη του Παναιτωλικού, ενώ τα πάντα τελείωσαν στο 41΄ με τον Μάζουρεκ να κάνει το 3-0 και να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι δεν «κατέβασαν ταχύτητα» ούτε στο δεύτερο μέρος. Με το ξεκίνημά του και πάλι ο Μάζουρεκ εκμεταλλεύτηκε ένα ακόμη τραγικό λάθος της άμυνας του Πανιωνίου και με πλασέ από κοντά «έγραψε» το 4-0, μέσα σε αποθέωση, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 71΄ ο Μπαρμπόσα.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Μανούχος, έχασε την φάση της ανατροπής του Άρτσε στο 27’, αλλά ήταν δύσκολη, διότι αρχικά ο Άργκους βρίσκει την μπάλα έξω από την περιοχή και με την ίδια προβολή πετυχαίνει και τον παίκτη του Πανιωνίου μέσα, αλλά το έκανε ηθελημένα. Βοηθοί του ρέφερι από την Αργολίδα ήταν οι Κούλα (Ξάνθης) και Δέτση (Αθηνών).

Κίτρινες: 74’ Πάουλο
Κόκκινη: 59’(11’ και 59’ δύο κίτρινες) Κότσιτς

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μαρινάκης, Αργκους, Μιχάι, Αμαράλ, Τσιγγάρας (73΄ Γκούγκα), Ντίας, Μανά, Μπαρμπόσα, Μάζουρεκ (75΄ Βασιλούδης), Μπαϊροβιτς (62΄ Μάρκος Πάουλο)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ακης Μάντζιος): Μανοϊλοβιτς (53΄ Μαλέρμπ), Παπαγεωργίου, Ντομίνγκεζ, Σταυρόπουλος (52΄ Μπανανά), Κότσιτς, Κόρμπος, Μαξίμοβιτς, Μπουμάλ, Μανθάτης, Αρτσε (66΄ Ρέντζας), Ντουρμισάι

Spread the love