Πήρε μπροστά η Εθνική…

Η Εθνική ομάδα διπλασίασε τις νίκες της στον 8ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2018, επικρατώντας της Κύπρου με 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» με γκολ των Μήτρογλου στο 12ο και Μάνταλου στο 42ο λεπτό. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε στους έξι βαθμούς και μοιράζεται την πρώτη θέση με το Βέλγιο, που συνέτριψε στις Βρυξέλλες τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη με 4-0.

Τα χαμόγελα επιστρέφουν λοιπόν σιγά-σιγά στη «γαλανόλευκη» ομάδα, που δεν θυμίζει πια σε τίποτα το συγκρότημα που προκαλούσε οίκτο στα προκριματικά του Euro 2016. Η ομάδα που δημιουργεί ο Σκίμπε είναι σοβαρή, πειθαρχημένη, παίζει καλό και γρήγορο ποδόσφαιρο, προσπαθεί πολύ και εν τέλει αποπνέει υγεία, δημιουργώντας αισιοδοξία ότι η επιστροφή στις διακρίσεις βρίσκεται επί θύραις.

Η Κύπρος προσπάθησε να αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα παίζοντας γρήγορα και προσπαθώντας να χτυπήσει από τη δεξιά πλευρά, που κάλυπτε ο Τζαβέλλας, αλλά δεν κατόρθωσε να γίνει απειλητική για την εστία του Καρνέζη. Την ίδια στιγμή οι διεθνείς είχαν επιλέξει παιχνίδι αναμονής. Οι παίκτες του Σκίμπε προσπαθούσαν να παίξουν την μπάλα σίγουρα και με μία επαφή για να φύγουν στην επίθεση.

Αυτό ακριβώς έγινε στο 12ο λεπτό, όταν Τζαβέλλας και Φορτούνης πίεσαν τον Χαραλαμπίδη, ο άσος του Ολυμπιακού έκλεψε και βρήκε τον Μήτρογλου, ο οποίος με ένα από τα γνωστά πλασέ του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ, σε ένα ιδανικό ξεκίνημα για την ελληνική ομάδα που διπλασίασε στο 42΄, από μεγάλο σφάλμα του Παναγή: ο νεαρός τερματοφύλακας προσπάθησε να βρει με τα χέρια τον Λαΐφη αλλά η μπάλα πήγε στον Μάνταλο, που πέρασε την μπάλα πάνω από τον Κύπριο πορτιέρε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Χριστοφόρου προσπάθησε να σημειώσει το γκολ που θα την ξανάβαζε στο παιχνίδι, μεταφέροντας το βάρος της επιθετικής ανάπτυξης στην αριστερή πλευρά αυτή τη φορά. Στο 47΄ ο Μυτίδης πρόλαβε την έξοδο του Καρνέζη σε εκτέλεση κόρνερ αλλά αστόχησε στην κεφαλιά και στο 54΄ ο Χαραλάμπους γύρισε στον Εφραίμ, που σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Μυτίδη και πέρασε άουτ, στην καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων.

Μετά την παρέλευση του πρώτου δεκάλεπτου, όμως, η ελληνική ομάδα ανέκτησε ξανά τον έλεγχο, χάνοντας μια καλή ευκαιρία με τον Μήτρογλου στο 62΄, όταν σε ωραία σέντρα του Τοροσίδη από δεξιά πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Παναγή και δύο λεπτά αργότερα το μακρινό σουτ του Μπακασέτα με το αριστερό απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Παναγή.

Στη συνέχεια του αγώνα η ελληνική ομάδα έκανε διαχείριση και χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα θα μπορούσε να έχει φτάσει στο 3-0 στις καθυστερήσεις, όταν το εκπληκτικό εναέριο και εν κινήσει σουτ του Φορτούνη, από πάσα του Μήτρογλου, δεν έφευγε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μυτίδης, Δημητρίου, Χαραλάμπους, Χριστοφή

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τοροσίδης, Τζαβέλλας (88΄ Καρέλης), Μανιάτης, Σταφυλίδης (70΄ Κ. Παπαδόπουλος), Φορτούνης, Μάνταλος, Μπακασέτας (70΄ Χολέμπας), Μήτρογλου.

ΚΥΠΡΟΣ (Χριστάκης Χριστοφόρου): Παναγή, Χαραλάμπους, Δημητρίου, Λαΐφης, Ντόσα Τζούνιορ, Λαμπάν, Αρτυματάς (78΄ Κυριάκου), Κάστανος, Χαραλαμπίδης (66΄ Χριστοφή), Εφραίμ, Μυτίδης (83΄ Μακρής).

Spread the love