Πέντε και λίγα ήτανε…

Και εκεί που μετά την ισοφάριση, πολλοί στην εξέδρα και όχι μόνο μουρμούριζαν, φοβούμενοι ότι ξανάβλεπαν τον εφιάλτη της ανατροπής, ο προπονητής των γηπεδούχων Τάκης Γκώνιας τράβηξε τον άσο που έκρυβε στο μανίκι του, τον νεαρό επιθετικό Ζόσεφ Εφορντ. Μια αλλαγή που άλλαξε εντελώς τη ρότα του παιχνιδιού. Ο Αμερικάνος έδωσε πνοή στη ομάδα, τράβηξε μαζί του και τους μουδιασμένους από την απρόσμενη ισοφάριση συμπαίχτες του και όλα πλέον έγιναν εύκολα.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 11’ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μανουσάκη από τον Τσάπαλο. Ο Κάιπερς ανέλαβε την εσχάτη των ποινών ωστόσο ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων του είπε «όχι».
Οι Κρητικοί είχαν μία καλή στιγμή στο 30’ με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπουτσάκη και στο 41’ ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με πλασέ του Κάιπερς.
Η απάντηση του Παναιγιάλειου ήρθε με την έναρξη του δεύτερου μέρους, καθώς στο 47’ ο Σταματής έφερε το ματς στα… ίσια.
Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι «κιτρινόμαυροι» και με την είσοδο όπως προαναφέραμε του Έφορντ, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και μετέτρεψαν το ματς σε πάρτι.
Αρχικά στο 54’ ο Κάιπερς με προβολή έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Έφορντ με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-1.
Στο 60’ ο Κάιπερς μετά από πάσα του Μπουτσάκη σκόραρε για δεύτερη φορά για το 3-1 ενώ στο 65’ και ο Σταματάκος πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, κάνοντας το 4-1.
Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Έφορντ πλασέ, πετυχαίνοντας επίσης το δεύτερο προσωπικό του γκολ.
Διαιτητής ήταν ο Τσουκαλάς (Αθηνών), με βοηθούς τους Φαρμάκη (Δυτ. Αττικής) και Πασπάτη (Σάμου)
Κίτρινες: 23’ Τσέλιος – 18’ Γραμματίκας, 28’ Σκαρτσίλας
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Κατσιμήτρος, Νικολακάκης, Σταμόπουλος, Πάτας, Μαζουλουξής, Τσέλιος, Μπουρσέλης (78’ Αγγελόπουλος), Μπουτσάκης (66’ Κούρτι), Μανουσάκης (51’ Έφορντ), Σταματάκος, Κάιπερς
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Πέτρος Δημητρίου): Τσάπαλος, Ρέλλας (46 Κάναλς), Μηλιώτης, Γραμματίκας, Βλάχος, Γαβριηλίδης, Τζανουλίνος, Γκούμας, Ζαφειράκης (32’ Πολιανίδης), Σκαρτσίλας (62’ Αγιούποφ), Σταματής

Spread the love