Μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα ο ΟΦΗ (highlights)

Την καλύτερη του εμφάνιση στα πλέϊ – οφ πραγματοποίησε πριν λίγο ο ΟΦΗ στο Γ. Καραϊσκάκη και αν οι παίκτες του ήταν λίγο πιο προσεκτικοί θα μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα αφού οι «ερυθρόλευκοι» σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδηξαν ανωτερότητα, ενώ και οι φάσεις μπροστά στην εστία του Σωτηρίου ήταν λιγοστές.
Στο 17′ ο Σωτηρίου έδειξε καλά αντανακλαστικά στο σουτ του Κώστα Φορτούνη, ενώ στο 26′ ο Χασάν δεν μπόρεσε να πιάσει καλά την κεφαλιά μετά από κόρνερ στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Ένα λεπτό αργότερα ωστόσο, η δεύτερη προσπάθεια του Αιγύπτιου επιθετικού ήταν και η… φαρμακερή, καθώς μετά από γύρισμα του Γκασπάρ έκανε το 1-0 με κοντινό πλασέ, σε μία φάση που ελέγχθηκε και με τη γραμμή οφσάιντ του VAR, που επιβεβαίωσε την εγκυρότητα του γκολ.

Ο ΟΦΗ δεν πτοήθηκε από το τέρμα που δέχθηκε, άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο κι εντέλει βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με αριστερό σουτ του Σακόρ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Στο β’ ημίχρονο ο Μάρτινς «φόρτωσε» τη μεσοεπιθετική γραμμή των «ερυθρολεύκων» με την είσοδο των Βαλμπουενά, Ελαμπντελαουί και Ελ-Αραμπί κι ο Ολυμπιακός έγινε ακόμη πιο πιεστικός. Δεν μπόρεσε ωστόσο, να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του (απέναντι σε έναν ΟΦΗ που άρχισε να οπισθοχωρεί) καθώς σπατάλησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε με τους Μπα (58′), Καμαρά (64′), Γκιλιέρμε (68′) και Φορτούνη (75′).

Τη μεγαλύτερη στιγμή του στο δεύτερο 45λεπτο (μέχρι το γκολ του Χασάν), την είχε με το πέναλτι που κέρδισε ο Ελαμπντελαουί στο 79′ (ανατροπή από Ζοάο Βίκτορ), αλλά δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ ο Βαλμπουενά, καθώς το χτύπημά του χτύπησε στη συμβολή των δοκών κι έφυγε άουτ. Αυτή ήταν και η πρώτη άστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βαλμπουενά την εφετινή περίοδο.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ελ-Αραμπί «νικήθηκε» από τον Σωτηρίου, όμως στο 82′ ήρθε το γκολ της (5ης συνεχόμενης) νίκης του Ολυμπιακού και πάλι από τον Χασάν, ο οποίος «ελευθερώθηκε» μετά τη σέντρα του Ελαμπντελαουί και με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Στο 85′ ο Σωτηρίου είχε άλλη μία σπουδαία επέμβαση σε προσπάθεια του Ελ-Αραμπί, ενώ στο 90’+2′, ο ΟΦΗ είχε και τη δική του (τελευταία) ευκαιρία στο ματς, όμως το πλασέ του Ναμπί από το ημικύκλιο της περιοχής έφυγε άουτ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βρέσκας του Συνδέσμου Πιερίας με βοηθούς τον Κούλα του Συνδέσμου Ξάνθης και τον Μωυσιάδη του Συνδέσμου Ηπείρου. Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν ο Γκορτσίλας του Συνδέσμου Μακεδονίας και βοηθός ο Κωνσταντίνου του Συνδέσμου Πρέβεζας.
Κίτρινες: 81′ Καμαρά, 89′ Σισέ – 79′ Zοάο Βίκτορ.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν, Γκασπάρ, Τσιμίκας (46′ Βαλμπουενά), Σισέ, Μπα, Καφού (57′ Ελ Αραμπί), Γκιλιέρμε, Καμαρά, Μασούρας (46′ Ελαμπντελαουί), Φορτούνης (84′ Μπουχαλάκης), Χασάν (84’Λοβέρα).
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Δεληγιαννίδης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Βαφέας (89′ Nοικοκυράκης), Στάικος (61′ Nέιρα), Ζοάο Βίκτορ, Σακόρ (72′ Μπράουν), Koροβέσης (61′ Μεγιάδο), Ναμπί, Μάνος (61′ Φιγκεϊρέδο).

Spread the love