Μουντιάλ ’18 σαν σε πρωτάθλημα Premier League…

Το πιο διασκεδαστικό και συναρπαστικό Παγκόσμιο Κύπελλο των τελευταίων δεκαετιών έχει ένα ισχυρό άρωμα Premier League, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ισπανική εφημερίδα Marca. Δεν είναι μόνο το στυλ του ποδοσφαίρου και το επίπεδο θεαματικότητας, αλλά επίσης ότι οι περισσότεροι παίκτες που έχουν επιβιώσει ακόμα, συμπεριλαμβανομένων Βέλγων και Γάλλων, αγωνίζονται στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι ομάδες, έχουν φτάσει μέχρι στιγμής σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που προσαρμόζεται τέλεια στο στυλ στο οποίο είναι συνηθισμένοι αρκετοί παίκτες τους.

Τα «στημένα», φάουλ ή κόρνερ είναι το πρώτο επιχείρημα που εξηγεί το ειδικό βάρος της Premier League στη Ρωσία. Ποτέ πριν δεν υπήρξε δείκτης γκολ τόσο υψηλός όσο σε αυτήν την περίπτωση. Μέχρι τώρα, 68 από τα 157 γκολ έχουν έρθει από «στημένη μπάλα». Αυτό είναι 43,3%, όταν στη Βραζιλία δεν έφθασε το 30%. Από αυτά τα 68 γκολ, 25 ήταν από κόρνερ, 5 απ ‘ευθείας φάουλ, 17 από φάουλ-σέντρα και 21 πέναλτι. Βέβαιοι οι Αγγλοι ήταν πρωταγωνιστές, αφού 8 από τα 11 γκολ ήρθαν είτε από στημένη μπάλα είτε από πέναλτι.

Ένα άλλο γεγονός που δείχνει στην τάση αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι αυτό της κατοχής. Οι τρεις ομάδες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη κατοχή είναι Γερμανία, Ισπανία και Αργεντινή, όλες τους πάνω από το 60%, αλλά όλες τους αποκλεισμένες.

Αντίθετα, οι ομάδες που επιθυμούν να τρέξουν όπως Βέλγιο ή Γαλλία έχουν δείξει την καλύτερη πλευρά τους όταν είχαν χώρους. Στην περίπτωση των Βέλγων κατά το πρώτο ημίχρονο έναντι της Βραζιλίας και στην περίπτωση των Γάλλων κατά το δεύτερο κατά της Αργεντινής.

Φυσικά, ο αριθμός των παικτών που επιβιώνουν σε αυτό το τουρνουά είναι κυρίως από την Premier League, αφού εξακολουθούν 40. Εκτός από τους 23 Αγγλους, υπάρχουν και άλλοι 17 που κατανέμονται στις άλλες τρεις εθνικές των ημιτελικών.

Ακόμη και στη μάχη για την θέση του πρώτου σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μπορεί κάποιος να δει την αγγλική επιρροή. Ο Κέιν (6 γκολ) και ο Λουκάκου (4) είναι οι δύο κορυφαίοι μπροστά στο τουρνουά που ηγούνται της κατάταξης. Και οι δύο παίζουν στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Επιπλέον, το σύνολο των γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο (44) είχε τη σφραγίδα των παικτών της Premier League, περισσότερα από τα 36 που συνέβαλε, για παράδειγμα, η LaLiga.

Spread the love