Με μπάλες Molten και η Super League

Δυναμική είσοδο στο χώρο του ποδοσφαίρου πραγματοποιεί τον τελευταίο καιρό η Molten. Μια εταιρία χρόνια συνυφασμένη με τις μπάλες μπάσκετ και βόλεϊ, απέκτησε πρόσφατα τα δικαιώματα του Europa League για την τριετία 2018-2021, ενώ την περασμένη εβδομάδα επισημοποιήθηκε η συνεργασία της με τη Super League.

Ετσι, η σεζόν 2019/20 στην οποία θα ισχύσει η αναδιάρθρωση της Λίγκας, θα έχει ακόμα μία ιδιαιτερότητα. Η Molten Hellas υπερίσχυσε του διαγωνισμού που προκήρυξε η διοργανώτρια αρχή, καθώς σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι θετικές εντυπώσεις που έχει αφήσει η χρήση της μπάλας στο Europa League. Αλλωστε, οι κατασκευαστικές προδιαγραφές της «ελληνικής» μπάλας που θα παρουσιαστεί τον Μάιο, είναι ακριβώς οι ίδιες. Η τεχνολογία είναι θερμικής συγκόλλησης και το αποτέλεσμα είναι μια ομοιόμορφη επιφάνεια με μειωμένη απορρόφηση νερού, εξασφαλίζοντας εξαιρετικές επιδόσεις που δεν επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες.

Αυτό που ασφαλώς αλλάζει, θα είναι το αποκλειστικό σχέδιο με το λογότυπο της Super League, στο οποίο ήδη εργάζεται το σχεδιαστικό τμήμα της «μητρικής» εταιρίας στην Ιαπωνία. Τα αποκαλυπτήρια λοιπόν θα γίνουν τον Μάιο, ενώ τον Ιούνιο οι ομάδες της Super League θα παραλάβουν τις μπάλες, πριν από την προετοιμασία καθώς αυτό προβλέπεται στο σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στην εταιρία και τη Super League.

Ήδη τις μπάλες της συγκεκριμένης τεχνολογίας έχουν χρησιμοποιήσει ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός, δηλαδή οι δύο ελληνικές ομάδες που μετείχαν στο Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν, και εναντίον της Ντιναμό Κιέβου θα «τεστάρουν» και το νέο σχέδιο της επίσημης μπάλας, που αφορά τις νοκ άουτ φάσεις της διοργάνωσης.

Spread the love