Μετά τον Πλατανιά και ο Απόλλωναs προσκύνησε τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ

Μετά τον Πλατανιά που πριν λίγο καιρό, ήλθε είδε την ήπιε και απήλθε, με το 1-0 να θεωρηθεί ταπεινωτική ήττα από τον μέγα πρόεδρο της Χανιώτικης ομάδας Μαθιουλάκη και που τελικά είχε σαν αποτέλεσμα την απόλυση του προπονητή Παράσχου. Σήμερα ήταν η σειρά του άλλου Σουπερλιγκάτου, του Απόλλωνα Σμύρνης να γνωρίσει την δύναμη του Γεντι Κουλέ και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος.
Όλα τα λεπτά σου σημερινού παιχνιδιού ήταν το φινάλε, όπου ο ΟΦΗ ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση, νίκησε τον Απόλλωνα  με 2-1, παίρνοντας έτσι την πρώτη θέση του ομίλου και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, ταυτόχρονα να στέλνει τους Αθηναίους έξω από αυτό. Τη δεύτερη προνομιούχο θέση τελικά, κατέλαβε ο Πλατανιάς (που δεν έχει υποχρεώσεις την 3η αγωνιστική, λόγω της μη συμμετοχής του Ηρακλή) .
Αν και ο ΟΦΗ ήταν ο κυρίαρχος του ματς στο πρώτο ημίχρονο, η «ελαφρά ταξιαρχία» προηγήθηκε στο 61΄ με δυνατό σουτ του Κιταμπάλα. Το αποτέλεσμα αυτό, που δημιουργούσε απόλυτη τριπλή ισοβαθμία στον όμιλο, διατηρήθηκε ως το 81΄, όταν ο Ογκμποε με κεφαλιά ισοφάρισε για τους γηπεδούχους. Ο Απόλλων χρειαζόταν γκολ για να προκριθεί, αλλά έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπιτζιμίν στο 89΄ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ορτέγκα «έγραψε» το τελικό 2-1 και «σφράγισε» την πρόκριση του ΟΦΗ, αλλά και του Πλατανιά (θα έμενε έξω με σκορ 1-2).
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), βοηθοί του οι Καρατζίκας (Αθηνών) και Απτόσογλου (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Τσουκαλάς (Αθηνών).
Κίτρινες: 48′ Νάστος – 26′ Χουάρες, 45′ Μπάμπιαρζ, 50′ Μπιτζιμίν, 75′ Μενδρινός
Κόκκινη: 89′ Μπιτζιμίν
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Νάστος, Λεάλ, Μάνος (67΄ Ορτέγκα), Κομεσίδης, Πουρτουλίδης (67΄ Μάρτος), Όγκμποε, Μπολάκης, Ζιαμπάρης, Κουτσιανικούλης (77΄ Χαντί), Ποτουρίδης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ζόραν Βούλιτς): Χουάντερσον, Ντάσιος, Βαλλιάνος, Παπάζογλου, Μπιτζιμίν, Μπάμπιαρζ (54΄ Καλλέργης), Χουάρες, Σιατραβάνης, Μενδρινός (80΄ Κοντοές), Κιταμπάλα, Μάατσεν (64΄ Αλμπάνης)

Spread the love