Κύπελλο: Πέρασαν με «ανατροπή» τα Χανιά, «επεισοδιακή» πρόκριση για Αχαρναϊκό, στην 5η φάση

Στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκαν ο Αχαρναϊκός, η ΑΕΛ, η Νίκη Βόλου και τα Χανία, προσπερνώντας στο πρώτο «πιάτο» της 4ης φάσης τα εμπόδια του Πιερικού (1-0), του Τηλυκράτη (3-0), του ΠΑΟ Βάρδας (3-1) και της Κοζάνης (2-1), αντίστοιχα.

Η πλέον «επεισοδιακή» αναμέτρηση διεξήχθη στο γήπεδο του Μενιδίου, καθώς το ματς διακόπηκε στο 18ο λεπτό λόγω τραυματισμού του α’ βοηθού διαιτητή Παγουρτζή από ρίψη αντικειμένων από την εξέδρα. Ο βοηθός έπεσε στο έδαφος κρατώντας το κεφάλι του και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, με τον διαιτητή Αλατσάκη να αποχωρεί μαζί με τους συνεργάτες του.

Ο αγώνας διακόπηκε για περίπου 20 λεπτά κι επανεκκίνησε όταν εκκενώθηκε η εξέδρα πίσω απ’ τον 4ο διαιτητή. Το ματς έμεινε στο 0-0 κι οδηγήθηκε στην παράταση με τον Νατσιόπουλο να δίνει τη λύση για τους γηπεδούχους με εύστοχο πέναλτι στο 93′.

Στη Λάρισα, η ΑΕΛ νίκησε εύκολα τον Τηλυκράτη με 3-0, χάρις στα γκολ των Μιλτιάδη (5′), Πεδρόσο (20′) και Παπαδόπουλου (26′), ενώ τα Χανιά πέρασαν με νίκη 2-1 (και δη με ανατροπή) από την Κοζάνη με τα τέρματα των Μπάτζιου (71′) και Τσέλιου (85′). Η Κοζάνη είχε προηγηθεί στο 24′ με τον Πάνου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας:

Τετάρτη 27/9

Κοζάνη-Χανιά                  1-2

ΠΑΟ Βάρδας-Νίκη Βόλου         1-3

Αχαρναϊκός-Πιερικός           1-0 παρ.

ΑΕΛ-Τηλυκράτης                3-0

Πέμπτη 28/10

Καλαμάτα-Καλλιθέα            16:00

Μικρασιατικός-Απόλλων Παρ.   16:00

Τετάρτη 4/10

Αιγάλεω-Διαγόρας             16:00

*Εκκρεμεί η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για το Πανθρακικός-Εθνικός, με τον Γιούχτα να περιμένει να μάθει αντίπαλο.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της 5ης φάσης

Αχαρναϊκός – Κηφισιά

Πανθρακικός / Εθνικός ή Γιούχτας – Ατρομήτος

Αιγάλεω/Διαγόρας – Παναιτωλικός

Λεβαδειακός ή Αιολικός / Αναγέννηση Καρδίτσας – Λαμία

Χανιά – ΟΦΗ

Μικρασιατικός/Απόλλων Παραλιμνίου – Πανσερραϊκός

Αλμωπός Αριδαίας/Καμπανιακός – Αστέρας Τρίπολης

ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος

Spread the love