Και πάλι η Μπενφίκα στο δρόμο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Η Μπενφίκα είναι ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπως προέκυψε από την κλήρωση της UEFA, που έγινε στη Νιόν της Ελβετίας. Η πρόκριση στα play offs της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, θα κριθεί σε μονό αγώνα (15-16/9) στην Τούμπα, όπως προέκυψε από την κλήρωση, ενώ σε περίπτωση πρόκρισης το «εισιτήριο» για τους ομίλους θα «παιχθεί» σε δύο αγώνες.

Εάν ο ΠΑΟΚ προκριθεί θα παίξει στα play off με την Κράσνονταρ. Υπενθυμίζεται πως ο ΠΑΟΚ ακόμη κι αν αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό ή στα play offs θα μπει απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Σε μια ώρα θα αρχίσει και η κλήρωση για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΟΦΗ, είναι οι Γρανάδα (Ισπανία), Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος) και Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία), ενώ ο Αρης θα κληρωθεί με μια εκ των Τότεναμ (Αγγλία), Κοβαλίβκα (Ουκρανία) και Χαποέλ Μπερσεβά (Ισραήλ).

Συνολικά 3Χ3 έχει η Μπενφίκα στην Τούμπα

Συνολικά, ο ΠΑΟΚ έχει βρει στο δρόμο του τρεις φορές τη Μπενφίκα και έχει αποκλειστεί και τις τρεις, τη μία εξ αυτών στα πέναλτι (στο Κύπελλο UEFA ης σεζόν 1999-2000). Στις έξι επίσημες αναμετρήσεις τους, οι «αετοί» της Λισαβόνας μετρούν τέσσερις νίκες, έναντι μίας του «Δικεφάλου» και μίας ισοπαλίας. Το αξιοσημείωτο, όμως, είναι ότι οι Πορτογάλοι έχουν επικρατήσει και στις τρεις αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο γήπεδο της Τούμπας, εκεί που θα διεξαχθεί και το φετινό ματς.

Spread the love