Η Πόρτο νίκησε την Μπενφίκα του Βλαχοδήμου και κατέκτησε και το Κύπελλο

Η Πόρτο πανηγυρίζει το νταμπλ στην Πορτογαλία, αφού νίκησε χθες βράδυ 2-1 την Μπενφίκα στον τελικό του Κυπέλλου που διεξήχθη στην Κοΐμπρα. Οι «δράκοι» έμειναν στο 38΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Λουίς Ντίας με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ πέντε λεπτά αργότερα αποβλήθηκε και ο προπονητής της ομάδας, Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Όμως, τότε ανέλαβε… δράση ο Σανσέλ Μπεμπά και με δύο κεφαλιές πέτυχε ισάριθμα γκολ για την Πόρτο, στο 47ο και το 59ο λεπτό. Η Μπενφίκα μείωσε στο 84΄ με πέναλτι του Βινίσιους και στα τελευταία λεπτά πίεσε για την ισοφάριση, ωστόσο το δεύτερο γκολ δεν ήρθε, καθώς το σουτ του Ζότα σταμάτησε στο δοκάρι στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+1΄).

Έτσι, η Πόρτο πανηγύρισε το 17ο κύπελλο της Ιστορίας της κι έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν 2019-20, αφού πριν από λίγο καιρό είχε κατακτήσει και το πρωτάθλημα, για το οποίο είχε «μονομαχήσει» με την Μπενφίκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος υπερασπίστηκε την εστία της Μπενφίκα και στα 90 λεπτά του τελικού, ενώ ο Ανδρέας Σάμαρης δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή των «αετών».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Spread the love