Η κατηφοριά συνεχίζεται για τον Πλατανιά

Τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να φρενάρει τον Πλατανιά στην κατηφόρα που έχει πάρει για την παρακάτω κατηγορία. Και μπορεί η αλλαγή του Παράσχου με τον Μανουέλ Ρόκα να έδωσε κάποια αισιόδοξα μηνύματα, ότι κάτι μπορεί να γίνει για ανατραπεί το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην Χανιώτικη ομάδα, αλλά η εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης με 0-3 του προσγείωσε ανώμαλα. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή ήταν η 6η σερί ήττα, πράγμα που τοποθετεί τον Πλατανιά από πολύ νωρίς ως το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό.

Μεγάλη νίκη στη μάχη που δίνει για να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης στα Χανιά επί του ουραγού, Πλατανιά, με 3-0, για την 11η αγωνιστική της Super League. Ο Γκοντό στο 11΄, ο Πασαλίδης στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και ο Μανιάς στο 72΄ ήταν οι σκόρερ των φιλοξενούμενων.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έδωσε συνέχεια στην επίσης κομβικής σημασίας εντός έδρας επιτυχία επί του Παναθηναϊκού, πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος και με το «τρίποντο» που πήρε ανέβηκε στην 12η θέση.

Με τις ιδανικότερες συνθήκες ξεκίνησε το ματς για τους Αρκάδες, που βρέθηκαν μπροστά στο σκορ μόλις στο 11ο λεπτό με τον Γκοντό. Ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μουνάφο και με πλασέ νίκησε τον Αθανασιάδη (1-0).

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη «άγγιξε» το 2-0 σε άλλες τρεις περιπτώσεις στη συνέχεια, αλλά οι Γκοντό και Τόνσο στο 28΄ και 30΄ απέτυχαν από πλεονεκτικές θέσεις να σκοράρουν. Στο 40΄ ο Κοκκαλάς έκανε εντυπωσιακή επέμβαση στην κεφαλιά του Ιγκλέσιας κρατώντας «ζωντανούς» τους Χανιώτες στο ματς, ωστόσο, μία νέα αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έδωσε τη δυνατότητα στον αμαρκάριστο Πασαλίδη να πετύχει το 2-0 με κεφαλιά μετά το φάουλ του Τόνσο.

Το ματς τελείωσε οριστικά στο 72΄ με τον Μανιά, τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, να ακουμπά τη μπάλα και με τη βοήθεια του Μπούντνικ να καταλήγει στα δίχτυα του Κοκκαλά (3-0).
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος
Κίτρινες: Τόνσο
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μανουέλ Ρόκα): Κοκκαλάς, Σκαρντοβέλι, Αγγελόπουλος (46΄ Ντεβέσα), Κοροβέσης, Στάθης, Πατράλης, Δημούτσος (81΄ Στανισάβλιεβιτς), Μπούντνικ, Ενσικουλού (72΄ Γκρζέλτσακ), Ντικανόμα, Στάμου
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Ιγκόρ Σίλβα, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς (82΄ Τσουκαλάς), Τόνσο (89΄ Σελίν), Γκοντό (69΄ Μανιάς), Τσιλιανίδης

Spread the love