Ευτυχώς που είχε και Βλαχοδήμο ο Παναθηναϊκός…

Ο Λούκας Βιγιαφάνες άλλαξε τα διαγραφόμενα δεδομένα στις καθυστερήσεις και με το γκολ που πέτυχε χάρισε το βαθμό στον Παναθηναϊκό με τον Πανιώνιο (1-1), που είχε προηγηθεί με τον Ανσαριφάρντ στο 71΄.
Τον ερώτημα είναι εάν το γκολ του Αργεντινού θα «παγώσει» τις επικείμενες εξελίξεις που θα έφερνε τυχόν ήττα από τους Νεοσμυρνιώτες, αν και μετά το 0-0 στο Καραϊσκάκη η ισοπαλία του Παναθηναϊκού μοιάζει με… ήττα. Η νέα απώλεια βαθμών για το «τριφύλλι» (8ο ματς στα τελευταία 9 που δεν πήρε το «τρίποντο) θα είναι εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου το «κύκνειο άσμα» του Ιταλού τεχνικού στο «τριφύλλι» κι από αύριο (ίσως κι από σήμερα το βράδυ) η διοίκηση θα ψάξει για τον αντικαταστάτη του, εάν δεν τον έχει ήδη, βρει. Η ουσία βέβαια, δεν είναι τόσο ότι ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει προπονητή, αλλά το γεγονός ότι δείχνει ότι δεν είναι η ομάδα που μπορεί να «χτυπήσει» με τίποτα τον τίτλο, ούτε καν να ξαναμπεί στη μάχη του μετά το «δώρο» της Κέρκυρας στο Καραϊσκάκη. Μια ομάδα χωρίς ψυχολογία, με κακή νοοτροπία και παίκτες που αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους τη «βαριά» φανέλα της.

Ο Πανιώνιος έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό. Παρά την απουσία του Σιώπη, ήταν αυτός που κυριάρχησε στο πρώτο μέρος, έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες για να «σφραγίσει» από πολύ νωρίς τη νίκη, κάτι που του το στέρησε σε μεγάλο βαθμό ο Βλαχοδήμος, ο οποίος έκανε μεγάλες επεμβάσεις.

Το 0-0 του πρώτου μέρους αδικεί κατάφωρα τον Πανιώνιο, που μετά το 15΄ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο κι έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθεί, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό χωρίς αρχή και τέλος. Αν και στο ξεκίνημα του ματς οι «πράσινοι» έδειξαν διάθεση να παίξουν με τη μπάλα κάτω και να «χτυπήσουν» από τον άξονα, μετά το 10λεπτο συνέβη αυτό που επανειλλημένα παρουσιάζει η ομάδα του Στραματσόνι το τελευταίο διάστημα. Εάν δεν της πάει καλά το παιχνίδι επέρχεται «τρικυμία» στους παίκτες της, χάνεται η συνοχή της και οι αντίπαλοι μοιάζουν με… Μπαρτσελόνα.

Κάτι τέτοιο συνέβη και στο πρώτο ημίχρονο του σημερινού αγώνα της Νέας Σμύρνης. Μετά το πρώτο τέταρτο, οι παίκτες της μεσαίας γραμμής άρχισαν να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο, οι πλάγιοι μπακ (κυρίως ο Μέστο) «εξαφανίστηκαν», ενώ στο κέντρο της άμυνας, ο Ιβανόφ απέδειξε γι΄ άλλη μια φορά ότι δεν είναι παίκτης-ενδεκάδας.

Οι γηπεδούχοι αφού κατάλαβαν ότι απέναντί τους είχαν μία ομάδα χωρίς ταυτότητα, άρχισαν να βγαίνουν στην επίθεση και μέσα σε διάστημα 10 λεπτών έχασαν τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν. Πρώτα με τον Μασούρα, που αιφνιδιάστηκε μετά το… τσαφ του Ιβανόφ και η μπάλα βρήκε πάνω του για να φτάσει στην αγκαλιά του Βλαχοδήμου, στη συνέχεια με την καρφωτή κεφαλιά του Οικονόμου που απόκρουσε σωτήρια ο γκολκίπερ του «τριφυλλιού» και μετά με τον Μασούντ το σουτ του οποίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών του Παναθηναϊκού. Η μοναδική… υποψία ευκαιρίας για τους «πράσινους» καταγράφηκε στο 42΄ με τη μπαλιά του Βιγιαφάνες στην πλάτη του Οικονόμου εκεί όπου ο Μπεργκ καθυστέρησε και η μπάλα έφυγε άουτ.

Με μία αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός. Ο Στραματσόνι έβγαλε από το ματς τον κακό Ιβανόφ κι έβαλε τον Ρέις στη μεσαία γραμμή (αμυντικό χαφ), αλλάζοντας ταυτόχρονα και το σύστημα της ομάδας. Οι «πράσινοι» βελτιώθηκαν σημαντικά στον τομέα της κυκλοφορίας της μπάλας και απείλησαν στο 59΄ με τον Μπεργκ, ο οποίος από πολύ κοντά αστόχησε μετά την σέντρα ακριβείας του Γουακάσο.

Ο Πανιώνιος που δεν είχε φανεί καθόλου στο διάστημα αυτό έχασε νέα απίστευτη ευκαιρία για να προηγηθεί στο 62΄. Ο Βλαχοδήμος και πάλι με τρομερή επέμβαση στο σουτ του Μασούντ μέσα από την περιοχή έδιωξε σε κόρνερ κρατώντας ανέπαφη την εστία του για δεύτερη φορά. Το ματς «άνοιξε» για τα καλά μετά το 60΄ και στο 68΄ ο Πανιώνιος σκόραρε με τον Μπεν, αλλά σωστά δε μέτρησε το γκολ καθώς ο Αφρικανός ήταν σε θέση οφσάιντ. Και πάλι οι «πράσινοι» απείλησαν στο 70΄ με το βολέ του Βιγιαφάνες από το ύφος της περιοχής που έφυγε άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ με τον Ανσαριφάρντ. Ο Μασούντ με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Ιρανό που κέρδισε στο σπριντ τον Μολέδο και με άψογο πλασέ νίκησε τον Βλαχοδήμο και με τον τρόπο αυτό έγινε το 1-0. Ακολούθησαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για τον Παναθηναϊκό με τον Μπεργκ (στην πρώτη απόκρουσε σωτήρια ο Περιστερίδης το κοντινό πλασέ του Σουηδού) κι όλα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι θα έπαιρναν τους τρεις βαθμούς. Ωστόσο, την τελευταία λέξη στο παιχνίδι είπε ο Βιγιαφάνες, ο οποίος στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή χάρισε το βαθμό στο «τριφύλλι».

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Κίτρινες: Τασουλής – Ιβανόφ, Ρέις, Μέστο

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλ. Μιλόγεβιτς)): Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Γκιοτά, Οικονόμου, Σαββίδης (92΄ Αντωνιάδης), Κόρμπος, Μασούρας (71΄ Ολαϊτάν), Ανσαριφάρντ (79΄ Νγκόγκ), Μασούντ, Μπεν

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α. Στραματσόνι): Βλαχοδήμος, Μολέδο, Κουτρουμπής (87΄ Ρινάλντι), Ιβανόφ (46΄ Ρέις), Ζέκα, Γουακάσο (72΄ Εμποκού), Χουλτ, Μέστο, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Μπεργκ

Spread the love