Δυστυχώς αποτύχαμε και πάλι με παίζοντας με ομάδες «καφενεία»

Η Εθνική ομάδα έπαιζε «τελικό» στη Ριζούπολη με τη Σλοβενία για την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο και την άνοδο στη League B του Nations League, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε αυτή τη φορά απέναντι στους Βαλκάνιους, που πανηγύρισαν την πρώτη θέση και την προαγωγή.

Το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, όπως και στη Λιουμπλιάνα τον Σεπτέμβριο, αφήνοντας τη «γαλανόλευκη» ομάδα με έναν ανεκπλήρωτο στόχο. Έναν στόχο, όμως, που ήταν βασικός και μέρος του πρότζεκτ «Κατάρ» κατά τον ομοσπονδιακό προπονητή, ο οποίος θα πρέπει να αναθεωρήσει απόψεις για κάποια από τα πιστεύω του, μετά το σημερινό παιχνίδι.

Απέναντι σε άλλη μια ομάδα, που δεν ήταν σε καμία περίπτωση ανώτερη, η Εθνική (όπως με το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ) δεν κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε, δείχνοντας και πάλι αδυναμίες σε σημαντικούς τομείς του παιχνιδιού της κι αποδεικνύοντας πως μόνο η κατοχή της μπάλας δεν αρκεί για να φτάσεις στο ζητούμενο.

Ο Φαν΄τ Σιπ παρέταξε την ελληνική ομάδα με δύο αλλαγές συγκριτικά με τον αγώνα στο Κισινάου εναντίον της Μολδαβίας, καθώς ο Κουρμπέλης -εξέτισε την ποινή του- πήρε τη θέση του Μπουχαλάκη στη μεσαία γραμμή και ο Γιακουμάκης αντικατέστησε τον Παυλίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Η Εθνική ξεκίνησε δυνατά, πίεσε τους Σλοβένους στο πρώτο τέταρτο και είχε μια πολύ καλή στιγμή στο 6ο λεπτό, όταν ο Λημνιός βρήκε τον Γιακουμάκη στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, εκείνος επέλεξε να γυρίσει στον επερχόμενο τροφοδότη του, αλλά το πλασέ του επιθετικού της Κολωνίας κατέληξε στην αγκαλιά του Όμπλακ.

Νωρίτερα (4΄), το αριστερό σουτ του Μπακασέτα έξω από την περιοχή βρήκε σε παίκτη της Σλοβενίας και κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Όμπλακ, ενώ στο 14΄ μια κεφαλιά του Γιακουμάκη από καλή θέση χτύπησε στον Μέβλια κι έφυγε κόρνερ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα η Εθνική είχε νέα ευκαιρία, όταν στη σέντρα του Τσιμίκα ο Φορτούνης έπιασε «σκαστή» κεφαλιά, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Όμπλακ αλλά απομάκρυναν οι Σλοβένοι αμυντικοί πριν περάσει τη γραμμή.

Η ανωτερότητα της Ελλάδας στο πρώτο ημίχρονο δεν απέφερε λοιπόν κάποιο γκολ, με τους Σλοβένους σε αυτό το διάστημα να έχουν εστιάσει στην οργάνωση του παιχνιδιού τους, κυρίως στο μισό γήπεδο, ενώ επιθετικά τα περίμεναν όλα από τον επανακάμψαντα στην Εθνική ομάδα Γιόσιπ Ίλισιτς.

Προϊόντος του χρόνου το παιχνίδι της Εθνικής ομάδας έγινε μονότονο, εκτός από προβλέψιμο και φυσικά εύκολα διαχειρίσιμο από την αντίπαλό της.

Με την μπάλα να αλλάζει διαρκώς πόδια αμυντικών αλλά να μην μπορεί να προωθηθεί σωστά μπροστά, αφού οι Σλοβένοι αμύνονταν σωστά σε άκρα και άξονα, τις ατομικές ενέργειες των ποιοτικών Φορτούνη, Λημνιού, Μπακασέτα να εκλείπουν και τους παίκτες διστακτικούς, έπρεπε να αρχίσει να «σώνεται» ο χρόνος στην κλεψύδρα του αγώνα για να κάνουν κάποιες φάσεις οι διεθνείς, εκτός από το σουτ του Μπακασέτα σε 66΄ που απέκρουσε σε κόρνερ ο Όμπλακ.

Η Εθνική έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 78΄, όταν ο Λημνιός βρήκε τον Φορτούνη, αυτός «έσπασε» για τον Κουρμπέλη, που πλάσαρε άουτ, όπως και το απευθείας φάουλ του Φορτούνη στο 82΄, ενώ δύο λεπτά αργότερα η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στον αγώνα, όταν ο Παυλίδης στόπαρε με το στήθος, γύρισε κι έπιασε ανάποδο σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

Για την ιστορία της υπόθεσης, στο 90ό λεπτό αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Χατζηδιάκος, για φάουλ στον Ίλισιτς.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε (Ισπανία)
ΚΟΚΚΙΝΗ: 90΄ Χατζηδιάκος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τζαβέλλας, Μπακασέτας, Λημνιός – Μπόχαρ, Κούρτιτς, Ίλισιτς, Βέτριχ, Μπάλκοβετς
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν΄τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (79΄ Μασούρας), Τσιμίκας (90΄ Κυριακόπουλος), Κουρμπέλης, Ζέκα (67΄ Τζόλης), Λημνιός, Μπακασέτας, Φορτούνης, Γιακουμάκης (46΄ Παυλίδης).
ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ματίας Κεκ): Όμπλακ, Στογιάνοβιτς, Μπλάζιτς, Μεβλία, Μπάλκοβετς, Λόβριτς, Μπιγιόλ (77΄ Βέτριχ), Κούρτιτς, Μπόχαρ (67΄ Βέρμπιτς), Ίλισιτς, Βούτσκιτς (77΄ Σπόραρ).

Spread the love