Από νωρίς τα «Χριστουγεννιάτικα δώρα» από Στρέζο και Γρατσάνη στον Λεβαδειακό (Highlights)

Μ’ ένα αμφισβητούμενο γκολ ο Λεβαδειακός νίκησε με 2-1, στην έδρα του, τον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα της Λιβαδειάς προηγήθηκε με τον Στανόγεβιτς στο 25ο λεπτό, για να ισοφαρίσει η κρητική ομάδα με πέναλτι του Αραβίδη (43′), ενώ στο 45′ έγινε η φάση του αγώνα, όταν σουτ του Στανόγεβιτς προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και «έσκασε» στη γραμμή της εστίας, με τους διαιτητές να κατακυρώνουν το γκολ και τους φιλοξενούμενους (δικαιολογημένα) να διαμαρτύρονται έντονα.
Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες πάλεψαν για τον έλεγχο στο χώρο της μεσαίας γραμμής και την επιθετική πρωτοβουλία. Ο Λεβαδειακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και πολύ γρήγορα έφθασε κοντά στο γκολ. Συγκεκριμένα στο 7ο λεπτό εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, εντελώς ανενόχλητος ο Παντελιάδης στο δεύτερο δοκάρι, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στο αριστερό πόδι του Στρέζου, που έσωσε πάνω στη γραμμή της εστίας.
Η πίεση του Λεβαδειακού συνεχίστηκε και καρποφόρησε στο 25′, όταν μετά από διαγώνιο σουτ από τον Σαβατογκό και ασταθή επέμβαση του Στρέζου, πήρε το «ριμπάουντ» ο Στανόγεβιτς, που πρόλαβε τον Μιχόγεβιτς, και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Οι γηπεδούχοι με ανεβασμένη ψυχολογία συνέχισαν ν’ απειλούν και στο 34′ έφθασαν ξανά κοντά στο γκολ. Τότε ο Σαβαντογκό ανενόχλητος διένυσε το μισό γήπεδο από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα για το κεφάλι του Στανόγεβιτς, αλλά ο Στρέζος απέκρουσε δύσκολα στην αριστερή του γωνία.
Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους και συγκριμένα στο 43′ ο ΟΦΗ αντέδρασε και σε μια ξαφνική αντεπίθεση κέρδισε πέναλτι, όταν ο Ζησόπουλος ανέτρεψε τον Κοροβέση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αραβίδης, ο οποίος ευστόχησε και ισοφάρισε το σκορ. Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου έγινε η φάση του αγώνα. Τότε μετά από εκπληκτική εκτέλεση-φάουλ του Στανόγεβιτς, από τα πλάγια, η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι και ο βοηθός διαιτητή έδειξε τη σέντρα, αλλά η μπάλα δεν είχε περάσει όλη τη γραμμή!
Στην επανάληψη, ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά και πίεσε την άμυνα των γηπεδούχων, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, αλλά οι επιθετικές πρωτοβουλίες του ήταν χωρίς έμπνευση. Οσο περνούσαν τα λεπτά η ομάδα της Κρήτης πολιορκούσε την αντίπαλη άμυνα, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, με τους γηπεδούχους να έχουν οπισθοχωρήσει για να υπερασπιστούν την εστία τους. Τελικά ο Λεβαδειακός άντεξε στην πίεση και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.
Διαιτητής ήταν ο Γρατσάνης (Τρικάλων), με βοηθούς τους Καρατζίκα (Αθηνών) και Φωτόπουλο (Αθηνών). Τέταρτος ήταν ο Τζήλος (Λάρισας).
Κίτρινες: 42’ Νανγκίς, 71’ Μαρκόβσκι, 86’ Καθάριος – 35’ Κοροβέσης, 45+1’ Νάστος, 90+5’ Παπάζογλου
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τζιουζέπε Σανίνο): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Αντιλεού, Παντελιάδης, Μητρόπουλος (68’ Όμο), Στανόγεβιτς (78’ Καθάριος), Σαβαντογκό, Καραχάλιος, Ναγκίς (80’ Γιακουμάκης), Μαρκόβσκι.
ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μπολάκης (77’ Σάσι), Μιχόγεβιτς, Παπάζογλου, Κοιλιάρας (58’ Κουτσιανικούλης), Νάστος, Κυριακίδης, Ντίνας, Πλατέλλας, Κοροβέσης, Αραβίδης.

Spread the love