Ανώτερος ο Παναιτωλικός, 2-1 την ΑΕΚ

Την τρίτη ήττα της στο πρωτάθλημα που την άφησε ακόμη πιο μακριά από την κορυφή της Super League γνώρισε την 11η αγωνιστική η ΑΕΚ στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, ο οποίος επικράτησε με 2-1 και βελτίωσε αισθητά τη θέση του στην κατάταξη. Τα τέρματα των γηπεδούχων που έφθασαν στην τέταρτη εφετινή νίκη τους σημείωσε ο Καμαρά στο 26΄ και στο 51΄, ενώ η ΑΕΚ μείωσε στο 77΄ με τον Σιμόες.

Χωρίς ρυθμό και μεγάλες φάσεις το πρώτο ημίχρονο, αφού οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία, αλλά οι Αγρινιώτες κατάφεραν να προηγηθούν. Στο 25΄ γκολ του Ουίλιαν ακυρώθηκε κακώς ως οφσάιντ, αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό (26΄) ο Παναιτωλικός σκόραρε με προβολή του Καμαρά μετά από γύρισμα του Ρόσα στην περιοχή και ενώ η μπάλα βρήκε και στον Τσόσιτς.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να φθάσει στην ισοφάριση και στο 45΄ κεφαλιά του Πόνσε μέσα από την περιοχή, έδιωξε δύσκολα ο Κυριακίδης. Στις καθυστερήσεις (45+2΄) ο Παναιτωλικός έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του σε αντεπίθεση, όταν ο Καμαρά με προβολή από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι, αν και θα έπρεπε να υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.

Γενικά ο Παναιτωλικός ήταν πιο απειλητικός από τους φιλοξενούμενους στο Α΄ ημίχρονο και δίκαια βρέθηκε να προηγείται στο σκορ.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου να κάνουν το 2-0 και να βάλουν τις βάσεις για μια μεγάλη νίκη. Στο 51΄ ο Μάζουρεκ εκτέλεσε κόρνερ και ο Καμαρά με κεφαλιά νίκησε τον Μπάρκα και διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα.

Η ΑΕΚ μείωσε στο 77΄ με κεφαλιά από κοντά του Σιμόες από μεταβίβαση του Πόνσε, σε μια φάση οριακή για τον Πορτογάλο, που ίσως να ήταν οφσάιντ.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα έδειξε ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη και ήταν η ομάδα που έπειθε ότι μπορεί να πάρει τους τρεις βαθμούς, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που ήταν άτολμη, δεν κατάφερε να βρει ρυθμό και γνώρισε την 2η σερί ήττα της στο πρωτάθλημα, μετά το 0-2 από τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ.

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)
Κίτρινες κάρτες: Καμαρά, Χαντάκιας, Γιαννιώτης, Κυριακίδης, Μαρινάκης / Άλεφ, Τσόσιτς
Κόκκινες κάρτες:
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Χαντάκιας, Άργκους, Ρόσα, Λουσέρο, Ντίας, Oυίλιαν, Μάζουρεκ (87΄ Λιάβας), Μανά (78΄ Γιαννιώτης), Καμαρά (66΄ Μοράρ).
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (79΄ Γκάλο), Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Χουλτ, Μάνταλος, Άλεφ (60΄ Κλωναρίδης), Σιμόες, Μπακασέτας (46΄ Μπογέ), Λιβάγια, Πόνσε.

Spread the love