Αλλαγή σελίδας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο…

Ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Στις αρχαιρεσίες που έγιναν σε ξενοδοχείο της Αθήνας η παράταξή του έλαβε 48 ψήφους έναντι 21 της αντίστοιχης που πρόσκειται στον Γιώργο Καλαντζή, ενώ υπήρξαν και δύο λευκά.
Λίγα λεπτά μετά την νίκη του στις εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο Ευάγγελος Γραμμένος μίλησε στο «Πρακτορείο FM104,9» και την εκπομπή «Παίζουμε Μπάλα», καλώντας «όσους αγαπούν το καθαρό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο της ισονομίας στη χώρα μας, να συνταχθούν μαζί μας».
«Είναι μια χαρούμενη ημέρα για μένα, ελπίζω και για το ελληνικό ποδόσφαιρο», είπε αρχικά ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας Θράκης και προσέθεσε: «Είναι πολύ δύσκολο το έργο που έχουμε μπροστά μας, όμως, εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε και το σχέδιο και το όραμα. Θα κριθούμε από τις πράξεις μας, γιατί η κοινωνία αλλά και όλοι όσοι εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο θέλουμε να μας κρίνουν με αυστηρά κριτήρια. Δεν γίνεται διαφορετικά».
Αναφερόμενος στην κεντρική ιδέα της παράταξής του, ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δείξουμε το δρόμο, την κατεύθυνση που θέλουμε να πάμε. Όσοι επιθυμούν το καθαρό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο της ισονομίας στη χώρα μας, να συνταθούν μαζί μας. Αυτή είναι η κεντρική μας ιδέα». Και συμπλήρωσε αναφορικά με τον έτερο υποψήφιο στις εκλογές, Γιώργο Καλαντζή: «Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και με κανέναν. Όσοι πασχίζουν για τις Ενώσεις, για το ποδόσφαιρο, για τα σωματεία, είναι όλοι ένας από εμάς. Η υποχρέωση είναι αυτονόητη, να στρέψουμε το βλέμμα μας σε όλους όσους μοχθούν. Μακριά από εμάς ο ρεβανσισμός και οι διχασμοί».
Κλείνοντας, ο Ευάγγελος Γραμμένος αναφέρθηκε και στην παρουσία των ανθρώπων της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη διαδικασία των εκλογών: «Συνομιλήσαμε με τους ανθρώπους της UEFA και της FIFA. Στην κατάσταση που είχε περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αναγκάστηκαν να επέμβουν. Το άθλημα προκαλούσε και δεν είχε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Στόχος μας είναι, από εδώ και πέρα, να δουν πως το έργο μας δεν θα είναι το ίδιο με τους προηγούμενους «όχι όλους αλλά αυτούς τους λίγους που έφεραν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο τέλμα της καχυποψίας και της ανυποληψίας».

Spread the love