Αεροσκάφη των ΗΠΑ βομβαρδίζουν το Ισλαμικό Κράτος στην Σύρτη της Λιβύης

Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής πραγματοποιούν σήμερα αεροπορικές επιδρομές με στόχο τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην Σύρτη της Λιβύης, ανακοίνωσαν το Πεντάγωνο και ο πρωθυπουργός της λιβυκής κυβέρνησης ενότητας Φαγιέζ Σεράι.

Οι επιδρομές πραγματοποιούνται έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης, που στηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη και εγκρίθηκαν από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέχεια των συστάσεων του υπουργού Άμυνας Ας Κάρτερ και του αρχηγού του αμερικανικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Οι επιπλέον αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην Σύρτη «θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης να κάνει μια αποφασιστική στρατηγική προέλαση», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ.

«Οι πρώτες αεροπορικές επιδρομές διεξήχθησαν σε συγκεκριμένες τοποθεσίες στην Σύρτη σήμερα προκαλώντας αρκετές απώλειες στις τάξεις των εχθρών», δήλωσε με ανακοίνωση του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση ο Φαγιέζ Σεράι.

Το Ισλαμικό Κράτος εξακολουθεί να διατηρεί υπό τον έλεγχο του αρκετά στρατηγικά σημεία στην κεντρική Σύρτη, ανάμεσα τους το πανεπιστήμιο, το κεντρικό νοσοκομείο και το συνεδριακό κέντρο Ουαγκαντούγκου, όπου μαχητές πιστεύεται ότι έχουν αποθηκεύσει μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και εφοδίων.

Συμμαχικές δυνάμεις με την λιβυκή κυβέρνηση πολεμούν από τον Μάιο το Ισλαμικό Κράτος στην Σύρτη.

 

Spread the love