Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τον Αστέρα (Video)

Πρώτη νίκη για τον Αστέρα στο φετινό πρωτάθλημα, αφού επικράτησε εύκολα με 2-0 επί του κακού Απόλλωνα Σμύρνης στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη «καθάρισε» το ματς από το πρώτο δεκάλεπτο με τα γρήγορα γκολ των Κυριακόπουλου (4′) και Μανιά (10′).

Στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας μπήκε φουριόζος και μέσα σε δέκα λεπτά κατάφερε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Κυριακόπουλος εκτέλεσε δυνατά φάουλ από τα αριστερά, αιφνιδίασε τον Χουάντερσον, που βρήκε την μπάλα χωρίς να αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του.

Εξι λεπτά αργότερα ο Τόνσο έβγαλε σε θέση βολής τον Μανιά, στρώνοντάς του την μπάλα με το στήθος και ο έμπειρος φορ πλάσαρε εύστοχα για το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων. Πολύ ανώτεροι οι γηπεδούχοι, και αυτό φαίνεται από τις εννέα τελικές στο πρώτο 45λεπτο, ενώ μόλις δύο για τον Απόλλωνα, που για μια ακόμη φορά προβλημάτισε.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με τον Αστέρα να κυριαρχεί στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και να πιέζουν την άμυνα του Απόλλωνα, για ν’ ανεβάσουν το δείκτη του σκορ, αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά οι παίκτες του Αστέρα «κατέβασαν» ταχύτητα και έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να εκδηλώσουν κάποιες επιθέσεις, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Αντίθετα στο 83ο λεπτό ο Καλτσάς έστειλε την μπάλα με σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του Χουάντερσον.
Ο διαιτητής, Αθανάσιος Σέζος, έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ιγκλέσιας, Βλάχο – Τριάδη, Γκονζάλες.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Κυριακόπουλος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης (81′ Μπελόκ), Φερνάντεζ, Τόνσο (60′ Καλτσάς), Μανιάς (72′ Δουβίκας).
Απόλλων Σμύρνης (Αλμπέρτο Μοντεγουάδο): Χουάντερσον, Κοντοές, Ναδάλες, Λούκιτς, Βαφέας, Γκονζάλες, Ντουρσό (61′ Γκαρός), Μπεντινέλι, Πέδρο (66′ Μάντζιος), Ακόστα (61′ Κονέ), Τριάδης.

Spread the love