Ομαδική μήνυση κατοίκων της Φαρκαδόνας Τρικάλων – «Έσπασαν επίτηδες το φράγμα του Ενιπέα»

Σε ομαδική μήνυση προχωρούν κάτοικοι της Φαρκαδόνας Τρικάλων αφού υποστηρίζουν ότι με το σπάσιμο αναχωμάτων στον ποταμό Ενιπέα πλημμύρισε το χωριό τους, όπως και άλλα, για να γλιτώσουν οι πόλεις της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με το trikalaola.gr, 30 είναι οι κάτοικοι του χωριού που κατέθεσαν την ομαδική μήνυση, κατηγορώντας ευθέως την τοπική αυτοδιοίκηση για την καταστροφή του φράγματος.

Ο δικηγόρος των κατοίκων, Γιώργος Μπαρτζώκης κατηγόρησε ευθέως την τοπική αυτοδιοίκηση ότι έσπασε το φράγμα του Ενιπέα, με σκοπό τα νερά των πλημμυρών αντί για την Καρδίτσα να πάνε στα γύρω χωριά, μεταξύ των οποίων και η Φαρκαδόνα.

Οπως είπε, μιλώντας στον Ant1, υπάρχει φωτογραφικό υλικό από τα σπασμένα σημεία και κατήγγειλε πως το ίδιο έγινε και σε φράγμα της Λάρισας.

«Στη Φαρκαδόνα έχουν καταστραφεί όλα τα σπίτια.

»Το νερό ήταν 30 μέτρα και υπάρχει επαγγελματίας που είχε συνεργείο, καταστράφηκαν τα μηχανήματα του.

»Είναι ζημιά εκατομμυρίων. Το χωριό θα μπορεί να κατοικηθεί σε 2-3 χρόνια», εκτίμησε.

Παρόμοια καταγγελία και από κάτοικο του Παλαμά

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ιωάννης Θωμάς, κάτοικος του Παλαμά και εργολήπτης τεχνικών έργων, κατήγγειλε στο in ότι έγινε λάθος σε σπάσιμο αναχώματος με αποτέλεσμα τα νερά να κατευθυνθούν προς τα χωριά.

«Ο Παλαμάς έχει πλημμυρίσει από τα νερά που έσπασαν από το ανατολικό κομμάτι του ποταμού Φαρσαλίτη και δυτικά από τα νερά που είναι στην ίδια στάθμη που ήρθανε από τον ποταμό Καλέντζη», είπε.

Ο κάτοικος του Παλαμά κατήγγειλε ότι δεν έσπασαν το ανάχωμα «από την πλευρά που δεν είχαμε πόλη», υπογραμμίζοντας ότι «από από την πλευρά τους, τη δυτική, τα νερά θα πηγαίνανε μέσω της κλίσης του εδάφους στον συλλεκτήρα στο Κεραμίδι και εκεί υπάρχει και αντλιοστάσιο, το οποίο θα το τράβαγε (σ.σ. το νερό) με την ησυχία του, όσο καιρό και να έκανε.

»Θα το πήγαινε εκεί που έπρεπε να το πάει, στον Πηνειό».

«Θα φιλοξενούσαμε δηλαδή τα νερά αυτά μέσα σε ένα αγρόκτημα κατεστραμμένο για όσο καιρό θέλαμε.

»Θα είχαμε, όμως, σώσει το ανάχωμα που είναι στους οικισμούς Παλαμά, Μεταμόρφωση και Βλοχό και θα είχαμε την ασφάλεια των οικισμών.

»Με λίγα λόγια, όλος ο τόπος που έπαθε ζημιά βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ποτάμια.

»Αντί η Πολιτεία να σπάσει, εφόσον δεν μπορούσε να τα διαχειριστεί, τα εξωτερικά αναχώματα και να κρατήσει τα χωριά και την πόλη ασφαλή, δυστυχώς έσπασαν τα εσωτερικά.

»Αυτό το καταγγέλλω δημόσια», είπε ο ίδιος.

Spread the love