«Χρυσή» ισοπαλία του Παναιτωλικού στη Κομοτινή

Με κορυφαίο τον Κυριακίδη ο Παναιτωλικός των 10 παικτών από το 40ό λεπτό (αποβολή Κουτρομάνου) απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό (0-0), στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League.
Ισοπαλία που μπορεί να χαρακτηριστεί ως οδυνηρή για τον Πανθρακικό ήταν η σημερινή για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, που είχε τις ευκαιρίες για να πάρει το «τρίποντο» και να πλησιάσει τους Ξάνθη και Ατρόμητο, ωστόσο, δεν τα κατάφερε και πλέον, τα πράγματα όσον αφορά το μέλλον του στην κατηγορία γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.

Οι φιλοξενούμενοι με διπλή ζώνη άμυνας σε όλο το β΄ μέρος μετά την αποβολή του Κουτρομάνου και με τον Κυριακίδη να έχει «κατεβάσει ρολά» πήραν ένα σημαντικό βαθμό στη μάχη που δίνουν για να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις.

Το πρώτο 45λεπτο στην Κομοτηνή δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα στους θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες, αλλά και σε αυτούς που επέλεξαν να το δουν από την τηλεόραση. Μηδέν τελικές προσπάθειες για τον φιλοξενούμενο Παναιτωλικό, 5, αλλά μόνο μία προς την εστία του Κυριακίδη, για τους γηπεδούχους, που είχαν την εδαφική υπεροχή, αλλά δεν «πάτησαν» στην περιοχή του αντιπάλου με ορθολογικό τρόπο.

Η φάση που σημάδεψε το πρώτο 45λεπτο έγινε στο 40΄, όταν ο διαιτητής Κύζας απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Κουτρομάνο του Παναιτωλικού, ο οποίος έπεσε στο έδαφος χωρίς φάουλ κι έπιασε τη μπάλα με το χέρι. Είχε ήδη αντικρίσει την πρώτη κάρτα στο 28΄ και πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Ήταν επόμενο μετά την εξέλιξη αυτή να αλλάξουν οι ισορροπίες στο δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο 49΄ «άγγιξαν» το γκολ με τον Ίγκορ να πλασάρει από κοντά και τον Κυριακίδη να κάνει σπουδαία επέμβαση στη γωνία του. Ο έμπειρος γκολκίπερ έδειξε την κλάση του στο 54΄, όταν έκανε πολύ δύσκολη απόκρουση στη γωνία του στο ευθύβολο σουτ του Ντιγκινί έξω από την περιοχή, ενώ στο «ριμπάουντ» της μπάλας ο Ιγκορ νικήθηκε και πάλι από τον Κυριακίδη.

Νέα μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους στο 70΄, με τον Μεχία να πιάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 89΄ και πάλι ο Κυριακίδης ήταν «παρών» στο σουτ του Ίγκορ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κύζας (Δράμας), βοηθοί οι Γρεβένης (Χαλκιδικής) και Καραϊσαρίδης (Πιερίας), ενώ τέταρτος ο Συμεωνίδης (Πιερίας).
Κίτρινες: 61′ Μπουγαΐδης – 28′ Κουτρομάνος
Κόκκινη: 40′ Κουτρομάνος

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δ.Ελευθερόπουλος):
Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Λαδάκης (76΄ Μάρτινς), Μεχία, Μπαϊκαρά, Χασομέρης (64΄ Βάλτερ), Ντιγκινί, Ίγκορ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γ.Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κουτρομάνος, Παπάζογλου, Πάουλο, Ρουσκουγιέδα, Ουάρντα (89΄ Χαντάκιας), Βιγιαφάνες (80΄ Βασιλείου), Μαρκόφσκι (72΄ Κάπελ)

Spread the love