Τα βρήκε «σκούρα» ο Ολυμπιακός με τη Ξάνθη.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στη ρωμαλέα και καλοστημένη Ξάνθη, που απείλησε τους γηπεδούχους με δεύτερη συνεχή βαθμολογική απώλεια στο πρωτάθλημα, αλλά το γκολ του Άλαν Πουλίδο στο 74′, πρώτο για τον Μεξικανό επιθετικό στη Super League με τους «ερυθρόλευκους», έδωσε στην πειραϊκή ομάδα τη 18η νίκη σε 19 αγώνες.

Η Ξάνθη έπαιξε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο και δυσκόλεψε τους γηπεδούχους με τα τρεξίματα και την πίεση των παικτών της από ψηλά. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να δημιουργήσει και κατ΄ επέκταση να κάνει φάσεις και να απειλήσει, αφού εκτός της προσπάθεια του αντίπαλου συνόλου είχε να αντιπαρέλθει την απουσία σημαντικών στελεχών του, όπως των Ντομίνκες, Ιντέγε και Μαζουακού.

Αυτοί έμειναν στον πάγκο, όχι τόσο στο πλαίσιο του rotation που εφαρμόζει ο Μάρκο Σίλβα αλλά κυρίως και για να δώσει ο Πορτογάλος την ευκαιρία σε κάποιους άλλους, όπως στους Ζντιέλαρ και Πουλίδο, να δείξουν ότι αξίζουν τη θέση τους σε ενδεκάδα και ρόστερ.
Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αργοί και προβλέψιμοι, απείλησαν δε κυρίως με σουτ εκτός περιοχής όπως στις φάσεις του 13΄ με τον Ντα Κόστα, του 28΄ με τον Ντουρμάζ και του 31΄ με τον Κασάμι, που έφυγαν άουτ στις πρώτες δύο περιπτώσεις και απέκρουσε ο Τσέναμο στην τρίτη. Την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι είχαν επισκεφθεί με αξιώσεις την περιοχή του Ρομπέρτο στο 7΄, με τον Ισπανό να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον αντίπαλό του και στο 36΄, όταν στη σέντρα του Ντιμιτρόφ ο Σολτάνι μόλις και δεν πρόλαβε να πιάσει την κεφαλιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, το θέαμα «εκτοξεύτηκε», αφού ο Ολυμπιακός άνοιξε το ρυθμό και η Ξάνθη, παρότι προσεκτική ανασταλτικά, δεν έδειξε διάθεση να αμυνθεί αλλά ακολούθησε. Με τον Πουλίδο να παίρνει καλύτερα την μπάλα, η πειραϊκή ομάδα «πάτησε» στην αντίπαλη περιοχή και είχε νωρίς – νωρίς δύο σουτ από ωραίες προσπάθειες του Μεξικανού, στο 49΄ και το 52΄, στις οποίες επενέβη αποτελεσματικά ο Τσέναμο, ενώ στο 62΄ το σουτ του Φορτούνη έφυγε άουτ.

Οι Ακρίτες «καρδιοχτύπησαν» με τη σειρά τους τον Ολυμπιακό στο 66΄: ο Ορφανίδης ξέφυγε από αριστερά και γύρισε την μπάλα στον Σολτάνι, ο οποίος από δύσκολη πλάγια θέση «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι του Ρομπέρτο. Στο 68΄ ο Τσέναμο πήγε να κάνει την «γκάφα» της χρονιάς χάνοντας την μπάλα μόνος του, αλλά στη συνέχεια της φάσης επενέβη σωτήρια σε δύο χρόνους πάνω στον Ιντέγε, διορθώνοντας το λάθος του.

Στο 70΄ ο Φορτούνης από το σημείο του πέναλτι έκανε το σουτ και ο Τσέναμο πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση, στο 73΄ ο Λουσέρο έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ με ωραίο σουτ και στο επόμενο λεπτό σημειώθηκε το μοναδικό γκολ του αγώνα:

ο Φορτούνης έφυγε στην πλάτη της άμυνας και βγήκε απέναντι στον Τσέναμο, επιλέγοντας αντί να τελειώσει τη φάση ο ίδιος να πασάρει στον Πουλίδο για να διασφαλίσει την επιτυχία, κι εκείνος σκόραρε σε κενή εστία.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Καλογερόπουλος (Αθηνών), βοηθοί οι Αλεξέας (Μεσσηνίας) και Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), ενώ τέταρτος ο Κατσικογιάννης (Ηπείρου).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σαλίνο, Ιντέγε, Μποτία – Μπέρτος, Λουσέρο, Σολτάνι
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μποτία, Ντα Κόστα, Ελαμπντελαουί , Κασάμι (65΄ Ντομίνγκες), Ελαμπντελαουί, Πουλίδο, Ντουρμάζ, Σαλίνο, Ζντιέλαρ, Πάρντο (65΄ Ιντέγε)
ΞΑΝΘΗ (Ράσβαν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Φλίσκας, Ορφανίδης, Καπετάνος (86΄ Χερέα), Λισγάρας, Καρυπίδης (81΄ Σκουρτάι), Ντιμιτρόφ (80΄ Τριάδης)

Spread the love