Πανάξια η νίκη της Λαμίας στο καυτό «Γεντί Κουλέ» (highlights)

Εμφατικό ήταν το πέρασμα της Λαμίας από το Ηράκλειο.
Οι Στερεοελλαδίτες νίκησαν τον ΟΦΗ με 3-1 (57΄ Καραμάνος, 61΄ Τομάς, 74΄ Μππερτόλιο – 86΄ Σακόρ) στην τελευταία συνάντηση της 21ης αγωνιστικής και με τη δεύτερη εκτός έδρας εφετινή επιτυχία τους ανήλθαν στην ένατη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας τους Κρήτες στην αβεβαιότητα και την αγωνία ενόψει της συνέχειας.

Οι Ηρακλειώτες είχαν μια φλύαρη υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οσάκις πήγαν να γίνουν απειλητικοί βρήκαν απέναντί τους τον Μελίσσα. Ο τερματοφύλακας της Λαμίας ήταν σταθερός και αποτελεσματικός όποτε χρειάστηκε, νικώντας στο 18΄ τον Φερέιρα, στο 21΄ τον Ναμπί και στο 23΄ τον Κυριακίδη, ενώ στο 20΄ το σουτ του Ναμπί είχε καταλήξει στο αριστερό δοκάρι της Λαμίας.

Η μεγάλη ευκαιρία του ΟΦΗ να μπει σε θέση οδηγού χάθηκε στο 39΄ και ήταν απίστευτη: ο Φερέιρα μπήκε στην περιοχή από αριστερά, γύρισε στον Βαζ κι εκείνος με άδεια εστία πλάσαρε χλιαρά στη μέση, με τον Μελίσσα να προλαβαίνει να πέσει και να αποκρούσει!

Μια φάση κομβική, που όπως αποδείχθηκε στην εξέλιξη της αναμέτρησης, έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Μια κυνική Λαμία στην επανάληψη, σκόραρε με «κρύο αίμα» στις ευκαιρίες που δημιούργησε με άτια δομημένες αντεπιθέσεις. Στο 57΄ ο Επστάιν έβγαλε την κάθετη στον Καραμάνο, ο οποίος πέρασε την μπάλα με «λόμπα» πάνω από τον Στρέζο για το 0-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τομάς διπλασίασε από κοντά σε φάση διαρκείας και στο 74΄, σε νέα αντεπίθεση, ήταν ο Δημούτσος που βρήκε με νέα κάθετη τον Μπερτόλιο και ο Αργεντινός «έγραψε» το 0-3, για να μειώσει, απλώς, ο Σακόρ στο 86΄, κι ενώ η ομάδα του έπαιζε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Δεληγιαννίδη στο 81΄, για σκληρό φάουλ στον Τομάς.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ζαχαριάδης του Συνδέσμου Μακεδονίας με βοηθούς τον Χατζηνάκο του Συνδέσμου Δράμας και τον Γκάγκα του Συνδέσμου Λάρισας.
Κίτρινες: 38′ Παπάζογλου, 63′ Φερέιρα, 68′ Μεγιάδο – 29′ Μελίσσας, 40′ Σκόνδρας, 84′ Πλιάτσικας.
Κόκκινες: 81′ Δεληγιαννίδης.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Στρέζος, Κοροβέσης, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Μιχόγεβιτς, Μεγιάδο (75΄ Κουτσιανικούλης), Κυριακίδης (62΄ Σακόρ), Ναμπί, Βαζ (67΄ Νέιρα), Φερέιρα, Πέρσον.
ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκόνδρας (46΄ Ασίγκμπα), Μπεχαράνο, Δημούτσος, Τομάς, Μπερτόλιο (76΄ Πίτι), Καραμάνος, Τσούκαλος (56΄ Επστάιν).

 

Spread the love