ΟΦΗ The Day After: Δεν αλλάζεις το σέντερ φορ σου όταν θέλεις τη νίκη

Πρεμιέρα το Σάββατο στο άδειο Γεντί Κουλέ ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Παναιτωλικό, με το τελικό 1-1 να θεωρείται δίκαιο σύμφωνα και με την απόδοση που είχαν οι δυο ομάδες, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και με τους γηπεδούχους να προσπαθούν ανορθόδοξα με γιόμες να πετύχουν κάποιο τέρμα. Ο Παναιτωλικός κατάφερε από το πουθενά να πάρει το προβάδισμα με πέναλτι που του έδωσε ο VAR, ενώ ο ΟΦΗ ισοφάρισε ίσως με την πιο οργανωμένη επίθεση του αγώνα.

Πως είδαμε την απόδοση των παικτών του ΟΦΗ
Βάτερμαν: Δεν χρήζει καμιάς κριτικής, αλλά θα πρέπει να υπενθυμίσω σε όλους δεξιά και αριστερά ότι ένας λόγος για την απόκτηση του είναι η εμπειρία. Μέχρι τώρα δεν το έχει δείξει. Κολλημένος κάτω από τα δοκάρια, μια φορά που το επιχείρησε σε ένα φιλικό ήταν κάτι από έξοδο Μεσολογγίου. Νωρίς για κριτική, το δέχομαι, αλλά υπάρχει ένα αλλά… μήπως κάτι ήξεραν στην προηγούμενη ομάδα του και τον είχαν παροπλίσει;
Μαρινάκης: Πολύς ντόρος έγινε με την απόκτηση του Ουές, μεγάλο δεξί μπακ λέγανε, φοβερό τον ανέβαζαν, άλλοι έλεγαν ότι ο ΟΦΗ απέκτησε τον παίκτη – επένδυση και στο τέλος αναντικατάστατος ο Μαρινάκης με τα επάνω και τα κάτω του.
Κοροβέσης: ‘Όπως πάντα πηγή κινδύνων για την αμυντική διάταξη του ΟΦΗ. Η Αχίλειος φτέρνα της Κρητικής ομάδας. Όλοι οι Έλληνες προπονητές που γνωρίζουν τις αδυναμίες του αριστεροπόδαρου αμυντικού το εκμεταλλεύονται στο έπακρον και χωρίς να έχω κρατήσει κάποια στατιστική, αυτός που θα το κάνει θα ανακαλύψει ότι τα περισσότερα τέρματα που έχει δεχθεί τα δέχεται από την αριστερή πλευρά του.
Γιανούλης: Η σταθερή αξία στην άμυνα του ΟΦΗ, προσπάθησε να διορθώσει τα λάθη του έτερου κεντρικού αμυντικού και ταυτόχρονα να καλύψει το κενό που αφήνουν οι αργές επιστροφές του Κοροβέση.
Βούρος: Πολύς λόγος για το τίποτα. Ακόμη δεν μας έχει πείσει ότι μπορεί να πάρει την θέση βασικού αμυντικού. Ήταν ατυχές που κάποιοι θέλουν να τον παρομοιάσουν με τον Αδάμο, καμιά σχέση, αφού υποπίπτει πολύ εύκολα σε φάουλ (όπως στο πέναλτι), δε διαβάζει τις φάσεις. Περιμένω σαν πολλούς άλλους να δω τον κεντρικό αμυντικό που κάποιοι παρουσίαζαν αμυντικό ογκόλιθο.
Στάϊκος: Η επιμονή στο πρόσωπο του φανερώνει την αδυναμία του Γιάννη Σαμαρά στα πρώην ταλέντα του στον Παναθηναϊκό. Ελπίζουμε να τον δικαιώσει κάποια στιγμή γιατί με τον Παναιτωλικό δεν το έκανε.
Σακόρ: Ένας ακόμη μεσαίος του ΟΦΗ που δεν κατάφερε να σταθεί στις ανάγκες του παιχνιδιού, όπως αυτό με τον Παναιτωλικό. Αλλά δεν νομίζω ότι η αντικατάστασή του ήταν η ενδεδειγμένη από τον Σίμο.
Σαρντινέρο: Πέρασε απαρατήρητος στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ίσως χρειάζεται χρόνο να εξοικειωθεί με το περιβάλλον.
Βαζ: Από τους πιο κινητικούς παίκτες του ΟΦΗ, προσπάθησε να κάνει παιχνίδι αλλά οι λάθος επιλογές του πολλές φορές τον εξέθεσαν. Φάνηκε, όπως και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, ότι δεν είναι έτοιμος, κάτι που απεύχομαι να ισχύσει και να μην είναι το καθοριστικό σημείο στο Ευρωπαϊκό παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Αντικαταστήθηκε λόγω σοβαρού τραυματισμού.
Ναμπί: Λέγεται ότι δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και ότι δεν έχει όρεξη να παίξει. Αυτό σίγουρα δεν ισχύει. Εμείς δεν βλέπουμε καμιά διαφορά από τον περσυνό ποδοσφαιριστή, απλά επειδή επιμένω δεν έχει γίνει καλή προετοιμασία τον έχει επηρεάσει περισσότερο από τους άλλους, αφού οι αντοχές δεν ήταν ποτέ μέσα στα προτερήματά του.
Φιγκεϊρέδο: Μπορεί να μην ήταν ο παίχτης της περσινής χρονιάς, αφού και αυτός όπως και όλοι οι ποδοσφαιριστές φαίνεται να έχουν το ίδιο πρόβλημα, δηλαδή είναι ανέτοιμοι, αλλά αν αναλογιστούμε το ξύλο που έφαγε από τους κεντρικούς αμυντικούς του Παναιτωλικού και ότι δεν υπήρξαν βοήθειες από τους συμπαίκτες του, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΟΦΗ στον αγώνα και κακώς αντικαταστάθηκε. Εδώ θα πρέπει να αναφερθούμε ότι οι δυο μοναδικές κραυγαλέες ευκαιρίες που είχε η ομάδα ήταν δικές του και φυσικά το γκολ που με την προσποίησή του έδωσε την μπάλα στο Νεϊρά για την ισοφάριση.
Σίμος: Για ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε ότι παραμένει προπονητής Ακαδημιών ή «ΚΑΠΑ». Αλλαγές, πρέπει να παίξουν όλοι ασχέτως αποτελέσματος, πρέπει να γίνουν προγραμματισμένα στη συγκεκριμένη ώρα και αν το παιχνίδι στραβώσει καμιά ιδέα. Και επειδή νέος είναι θα μάθει, να του δώσουμε μια συμβουλή, τον επιθετικό σου ο οποίος είναι ο μοναδικός στην ομάδα σου που μπορεί να σπρώξει την μπάλα, δεν τον αλλάζεις με κάποιον που ακόμη δεν έχει μάθει να ανεβαίνει από την καταπακτή του Γεντί Κουλέ.

Spread the love