Μια από τα ίδια ο ΟΦΗ (highlights)

Σε ένα μέτριο γενικά παιχνίδι, το 3ο στο πλαίσιο των πλέι – οφ που έγινε στην Τούμπα μπροστά σε άδειες κερκίδες ο ΠΑΟΚ νίκησε τον κουρασμένο στο β΄ ημίχρονο ΟΦΗ με 3-1
Να σημειώσουμε ότι τα δυο πρώτα γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ μέτρησαν με τη συνδρομή του VAR, στο πρώτο ο VAR ανέτρεψε την υπόδειξη του βοηθού, που είδε τον σκόρερ οφ-σάιντ και στο δεύτερο υπέδειξε πέναλτι σε εκτός φάσης ανατροπή του Ακπομ από τον Νάστο.

Η πρώτη αξιόλογη επίθεση των γηπεδούχων ήρθε στο 20′ με τον Λάμπρου να στέλνει σέντρα όπου ο Νάστος κέρδισε την μπάλα μπροστά από τον Άκπομ. Ο ΟΦΗ έδειξε τα δόντια του στο 28′ με καλή εκτέλεση φάουλ του Νέϊρα, που έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Με την πρόοδο του παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να αναπτύξει επιθετικό παραγωγικό παιχνίδι, χωρίς επιτυχία, ενώ ο ΟΦΗ σαν ρυθμιστής αρκούνταν στο λευκό αποτέλεσμα.

Στο 40′ έγινε η πρώτη σημαντική φάση του αγώνα και πολύ καλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ. Από κεφαλιά του αρχηγού σήμερα, Μάτος, στην περιοχή του ΟΦΗ κι ενστικτώδη απόκρουση του Ουάλι, ο Ελ Καντουρί από πολύ κοντά με δεύτερη προσπάθεια έστειλε την μπάλα με το κεφάλι στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 44′ ο Άκπομ έχασε μια ακόμα πολύ καλή ευκαιρία στο κλείσιμο του πρώτου ημιχρόνου, όπου ο ΠΑΟΚ έδειξε σημεία ανάκαμψης με αγωνιστική πίεση και επιθετικότητα.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο ΟΦΗ έριξε τη δική του “χειροβομβίδα”. Στο 49′ ο Νέιρα πλάσαρε μετά από τυφλή απόκρουση του Πασχαλάκη και δημιούργησε το σοκ του 0-1 στην άδεια Τούμπα. Η φάση ξεκίνησε με σουτ του Στάίκου, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έδιωξε αλλά όχι στα πλάγια και ο ΟΦΗ με τον Νέιρα πήρε προβάδισμα.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι ασυνάρτητος, ασύνδετος και με τις αλλαγές που έγιναν στο 55′ προσπάθησε να ανακάμψει. Στο 57΄ο νεοεισελθών Χρήστος Τζόλης ισοφάρισε με δυνατό σουτ από κοντά, μετά από ωραία σέντρα του Γιαννούλη, το γκολ αρχικά ακυρώθηκε με υπόδειξη του βοηθού Δημόπουλου αναίτια, σαν οφ-σάιντ αλλά το VAR, αποκατέστησε την δικαιοσύνη κι έγινε το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ μετά την ισοφάριση πήρε …κίνηση και κάποιο ρυθμό και στο 67′ δυνατό γωνιακό σουτ του Ελ Καντουρί, έδιωξε σε κόρνερ δύσκολα ο Ουάλι. Σταδιακά ο Δικέφαλος ανέβασε την απόδοσή του, απέκτησε κινητικότητα, έφτασε σε κάποιες περιπτώσεις στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις όμως ο ΟΦΗ κρατούσε το 1-1. Στο 86′ δυνατό σουτ του Μαουρίσιο έδιωξε σε κόρνερ ο Ουάλι.

Στο 90΄ ο ρέφερι, με τη συνδρομή του VAR, καταλόγισε πέναλτι στην ανατροπή του Άκπομ εκτός φάσης από τον Νάστο, την εκτέλεση ανέλαβε ο παθών Βρετανός επιθετικός που με εύστοχο χτύπημα έκανε το 2-1. Στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελ Καντουρί με δυνατό σουτ πέτυχε το 3-1, δίνοντας έκταση σε μια μέτρια εμφάνιση της ομάδας του.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Φωτιάδης του Συνδέσμου Καστοριάς με βοηθούς τον Δίπλαρη του Συνδέσμου Καρδίτσας και τον Δημόπουλο του Συνδέσμου Φλώρινας. Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν ο Κοτσάνης του Συνδέσμου Δράμας και βοηθός ο Μπαλτάς του Συνδέσμου Αχαΐας.
Κίτρινες: 84′ Τζόλης, 90’+5 Ελ Καντουρί – 43′ Μπράουν, 76′ Ζοάο Βίκτορ, 90′ Νάστος, 90’+5 Νέιρα.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (76′ Ροντρίγκο), Δ. Γιαννούλης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Εσίτι (76′ Μαουρίσιο), Ελ Καντουρί, Λημνιός (69′ Στοχ), Λάμπρου (55′ Τζόλης), Μπίσεσβαρ (55′ Σβιντέρσκι), Άκπομ.
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλεϊ, Μπράουν, Κοροβέσης (64′ Δεληγιαννίδης), Νάστος, Κ. Γιαννούλης, Στάικος (83′ Νοικοκυράκης), Ζοάο Βίκτορ, Βαζ (64′ Ναμπί), Σεμέδο, Νέιρα (90’+5 Μάνος), Φιγκεϊρέδο.

Spread the love