Με ηγέτη και σκόρερ τον Γέντρισεκ την νίκη η Ξάνθη

Με ηγέτη και σκόρερ τον Ερικ Γέντρισεκ η Ξάνθη πέτυχε σπουδαία νίκη, καθώς επικράτησε με 2-0 του Πανιωνίου στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League. Ο Σλοβάκος άσος της ακριτικής ομάδας πέτυχε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης (23′ και 65′). Να σημειωθεί πως στα τελευταία λεπτά η ομάδα της Νέας Σμύρνης αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Οικονόμου στο 84ο λεπτό.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο 20λεπτο πίεσαν την άμυνα του Πανιωνίου και δεν άργησε να ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα στο 23ο λεπτό, ο Γέντρισεκ πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και με σουτ από το ημικύκλιο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ.
Η ομάδα της Νέας Σμύρνης προσπάθησε ν’ αντιδράσει και στο 30′ έχασε σημαντική ευκαιρία, όταν έπειτα από σέντρα, ο Ζίβκοβιτς δεν μπόρεσε να μπλοκάρει υπό την πίεση του Μασούντ και ο Σβάρνας παραλίγο να τη στείλει στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά πρόλαβε την μπάλα ο τερματοφύλακας της Ξάνθης.
Στο 36′ η Ξάνθη λίγο έλειψε να διπλασιάσει το σκορ, όταν έπειτα από σοβαρό λάθος των ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου, ο Γέντρισεκ βρέθηκε απέναντι από τον Κότνικ που αντέδρασε ωραία και κράτησε το 1-0.
Στην επανάληψη, η Ξάνθη είχε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον Πανιώνιο, όταν στο 51′ ο Σαραμαντάς με κοντινό σουτ απείλησε την εστία του Ζίβκοβιτς. Η ακριτική, όμως, ομάδα συνέχισε να πιέζει και κατάφερε στο 65ο λεπτό να διπλασιάσει το σκορ με πρωταγωνιστική και πάλι τον Ερικ Γέντρισεκ.
Τότε ο Λουσέρο βρήκε τον Σλοβάκο άσο, που βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, και εκτέλεσε τον Κότνικ με άψογο πλασέ. Στη συνέχεια ο Πανιώνιος προσπάθησε ν’ αντιδράσει, αλλά δεν τα κατάφερε και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη.
Ο διαιτητής Αλεξάνδρος Αρετόπουλος έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Κασάδο, Μπρίτο, Κίκε, Μπαξεβανίδη – Βλάχο, Μασούντ, Σαββίδη.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Σβάρνας, Κασάδο, Μεχία, Ντε Λούκας, Λουσέρο (85′ Μελιόπουλος), Μπρίτο (12′ λ.τ. Ρότσε), Κίκε (77′ Ορφανίδης), Γέντρισεκ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισάφι, Κόρμπος, Σαββίδης, Μασούντ (46′ Σαραμαντάς), Λάμπρου (78′ Ταποκό), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (68′ Γλυνός).

Spread the love