Ισοφάρισε ο Άρης τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, από 2-0 με παίκτη λιγότερο

Παλικαρίσια ισοπαλία 2-2 από τον Ατρόμητο απέσπασε στο Περιστέρι ο Άρης, στην εναρκτήρια αναμέτρηση για την 11η αγωνιστική της Super League. Οι «κίτρινοι» βρέθηκαν να χάνουν 2-0, από πέναλτι του Μανούσου στο 37΄ και γκολ του Μουνίθ στο 51΄, ενώ από τη φάση του πέναλτι έπαιζαν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ρόουζ. Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου, όμως, «γύρισαν» το ματς, καθώς οι Κάτσε (61΄) και Σάσα (81΄) χάρισαν το βαθμό στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, που διατηρεί το εκτός έδρας αήττητό της στο φετινό πρωτάθλημα.

Χάρη σε γκολ του Μανούσου με πέναλτι στο 37΄ (στη φάση αυτή αποβλήθηκε ο Ρόουζ) και του Μουνίθ στο 51΄, ο Ατρόμητος επικράτησε στο Περιστέρι 2-1 του Άρη (μείωσε στο 61΄ με τον Κάτσε), για την 11η αγωνιστική της Super League, και τον υποχρέωσε στην πρώτη φετινή εκτός έδρας ήττα του και δεύτερη συνολικά. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι με το σημερινό «τρίποντο» εδραιώθηκε στην πρώτη εξάδα της κατάταξης, παραμένοντας αήττητη για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι.

Η στιγμή που φάνηκε να σημαδεύει το ματς έγινε στο 35ο λεπτό, όταν το σουτ του Μουνίθ έξω από την περιοχή σταμάτησε στο χέρι του Λίντσεϊ Ρόουζ και ο διαιτητής Ευαγγέλου καταλόγισε πέναλτι και απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον αμυντικό του Άρη. Ο Μανούσος στο 37΄ ευστόχησε από την άσπρη βούλα και αυτόματα οι «κυανόλευκοι» έγιναν το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης. Όταν μάλιστα ο Μουνίθ με πολύ ωραία προσωπική ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή διπλασίασε το προβάδισμα του Ατρομήτου (51΄), τα πάντα έμοιαζε να έχουν κριθεί.

Οι «κίτρινοι» όμως δεν παράτησαν το -φαινομενικά χαμένο- ματς και μείωσαν στο 61΄ με πλασέ του Κάτσε, μετά από γύρισμα του Σίλβα (αμφότεροι είχαν μόλις μπει στο παιχνίδι). Στο 68΄ ο Γιαννιώτης απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Σάσα και στη συνέχεια ο Ματίγια αστόχησε, αλλά το πείσμα των παικτών του Άρη δικαιώθηκε στο 81΄: ωραία προσπάθεια του Μαντσίνι (άλλη μία αλλαγή του Μάντζιου) και γύρισμα στον αμαρκάριστο Σάσα, ο οποίος νίκησε τον Γιαννιώτη και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ευαγγέλου του Συνδέσμου Αθηνών με βοηθούς τον Μαυρουδή και τον Παπαδάκη, αμφότεροι του Συνδέσμου Ηρακλείου. Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν ο Μανούχος του Συνδέσμου Αργολίδας και βοηθός ο Μπούξμπαουμ του Συνδέσμου Ανατολικής Αττικής.
Κίτρινες: 40′ Γκαλβάο, 50′ Τομάσεβιτς, 78′ Χαρίσης, 89′ Ρισβάνης – 30′ Ρόουζ.
Kόκκινες: 35′ Ρόουζ.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Ρισβάνης, Γούτας, Γκαλβάο, Γκάλο, Νάτσος, Χαρίσης (86′ Σάλομον), Τομάσεβιτς (72′ Κιβρακίδης), Ενσικουλού (86′ Μάτιτς), Μουνίθ (72′ λ. τρ. Χριστοδουλόπουλος), Μανούσος (72′ Κωτσόπουλος).
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Γκάνεα (59′ Κάτσε), Ρόουζ, Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Γκαρσία (59′ Σαντέ Σίλβα), Γκάμα (42′ Mπεναλουάν), Μπερτόγλιο (76′ Λόπεθ), Μάνος (76′ Μαντσίνι).

Spread the love