Ισοπαλία σε σκορ και εντυπώσεις στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης (highlights)

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη με τους φιλοξενούμενους να είναι η πρώτη ομάδα που φεύγει αήττητη από την Τούμπα, στο φετινό πρωτάθλημα. Το παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας είχε πάθος και δύναμη, αλλά λίγες αξιόλογες φάσεις. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 39΄ με δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια και ο Άρης ισοφάρισε στο 85′ με κεφαλιά τoυ Βέλεθ.

Με σωστή κυκλοφορία και πυκνές τις γραμμές του, ο Άρης κράτησε σε απόσταση τον γηπεδούχο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και για ένα 20λεπτο. Η πρώτη φάση του ντέρμπι ήρθε στο 12′, όταν ο Ματίγια εξακόντισε ένα δυνατό μακρυνό σουτ που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 18ο λεπτό, από κόρνερ του Λάρσον, η κεφαλιά του Γκαρσία δεν βρήκε στόχο στη δεύτερη καλή επίθεση των φιλοξενούμενων που έδειξαν να «πατάνε» καλύτερα στο χορτάρι, αφού ο ΠΑΟK με αργούς μέσους δεν μπορούσε να οργανώσει καλά το δικό του παιχνίδι. To πρώτο ημίωρο έκλεισε με τον Άρη πρωταγωνιστή που είχε καλύτερη τοποθέτηση στο γήπεδο, σωστή τακτική και δύο καλές ευκαιρίες. Η τρίτη καλή φάση για τον Άρη ήρθε στο 33΄, αλλά το σουτ του Γκαρσία πέρασε επίσης άουτ. Η πρώτη απειλή του ΠΑΟΚ εκφράστηκε στο 38′, αλλά ο τελικός παραλήπτης της μπάλας μέσα στην αντίπαλη περιοχή, Μπίσεσβαρ, ήταν αδύναμος ως προς το να κάνει το καλό σουτ στην εστία του Κουέστα. Στην δεύτερη όμως επίθεση του ο ΠΑΟΚ, στο επόμενο λεπτό (39′), είχε απάντηση. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια με κεραυνό από 30 μέτρα κάρφωσε τη μπάλα στην γωνία του Κουέστα γράφοντας το 1-0. Έτσι, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος με τον Άρη να είναι κερδισμένος στις εντυπώσεις και τον ΠΑΟΚ προηγούμενο στο σκορ.

Στην επανάληψη, ο Λουτσέσκου πέρασε γρήγορα στον αγώνα τον Πορτογάλο Ολιβέϊρα, αντί του Σάκχοφ, αντιλαμβανόμενος πως χρειάζεται περισσότερο νεύρο και ταχύτητα στον χώρο αυτό. Ο ΠΑΟΚ έχοντας ισορροπήσει από το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους το παιχνίδι βρήκε τον δική του ισορροπία στο παιχνίδι και με αυτοματισμούς προσπάθησε να κερδίσει την κυριαρχία στο γήπεδο. Όσο το παιχνίδι ήταν στο 0-1, ο Άρης δεν μείωνε τον ρυθμό και τις προοπτικές του. Συνέχιζε να είναι ανοιχτός επιθετικά, όπως άλλωστε και ο ΠΑΟΚ που αναζητούσε το δεύτερο γκολ για να “κλειδώσει” τη νίκη. Έτσι, το ντέρμπι συνέχιζε να έχει ένα ενδιαφέρον έστω και χωρίς μεγάλη ποιότητα. Στο 82′, μια μετωπική επίθεση και σουτ του Πέλκα έφυγε άουτ με τον ΠΑΟΚ να διαχειρίζεται επιτυχώς το υπέρ αυτού αποτέλεσμα. Όμως, δεν το κατάφερε, αφού στο 85′ ο Φραν Βέλεθ από αμφισβητούμενη θέση οφ-σάϊντ με κεφαλιά πέτυχε την ισοφάριση «παγώνοντας» την Τούμπα. Ως το σφύριγμα της λήξης, ο ΠΑΟΚ πίεσε ασφυκτικά για ένα δεύτερο γκολ, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν διατεθειμένοι να χάσουν την μοναδική ευκαιρία να «σπάσουν» το διαρκές νικηφόρο σερί του ΠΑΟΚ στην έδρα του και να γίνουν η τρίτη ομάδα ως τώρα στο πρωτάθλημα που αποφεύγει την ήττα σε ένα 90λεπτο από τους πρωτοπόρους συμπολίτες τους.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Νορβηγός Χάνσεν με βοηθούς τους συμπατριώτες του Κνούτσεν και Γιένσεν.
Κίτρινες: 36′ Βαρέλα, 45’+1 Μπίσεσβαρ, 52′ Μάτος – 21′ Τζανακάκης, 65′ Βέλεθ, 74′ Κόρχουτ.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Σάκχοφ (56′ Ολιβέϊρα), Ζαμπά, Ελ Καντουρί (68′ Πέλκας), Μπίσεσβαρ (88′ Σφιντέρσκι) και Άκπομ.
ΆΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Κόρχουτ (85′ Βαλεριάνος), Βέλεθ, Ρόουζ, Τζανακάκης, Σιώπης, Ματίγια, Λάρσον, Μαρτίνεζ (64′ Γιουνές), Γκαρσία (89′ Ιντζόγλου), Ντιγκινί.

Spread the love