Η «ρέντα» του Ουζουνίδη βοηθάει τον Παναθηναϊκό…

Τη δεύτερη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα (πρώτη εκτός έδρας μετά από αυτή της πρεμιέρας με τον Λεβαδειακό) από τότε που ανέλαβε ο Μαρίνος Ουζουνίδης πέτυχε ο Παναθηναϊκός. Με το γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο 45΄ οι «πράσινοι» επικράτησαν 1-0 του Ατρόμητου στο άδειο λόγω τιμωρίας δημοτικό γήπεδο Περιστερίου, για την 14η αγωνιστική της Super League.

Πέρα για πέρα δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα. Οι «πράσινοι» κατάφεραν στο καλό τους πρώτο 45λεπτο να βρουν δίχτυα με τον Σουηδό στράικερ και στο δεύτερο μέρος με σωστή διαχείριση δεν απειλήθηκαν από τους «κυανόλευκους» που γνώρισαν την πρώτη ήττα τους μετά από 3 αγωνιστικές.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και να «αγγίζει» δύο φορές το γκολ στο πρώτο 20λεπτο. Πρωταγωνιστής των «πρασίνων» και στις δύο φάσεις ο Μπεργκ, ο οποίος δέχτηκε ισάριθμες ασίστ από τον Βιγιαφάνιες στο 16΄ και 19΄ αλλά ο Σουηδός δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Στην πρώτη φάση νικήθηκε από τον Γκορμπούνοφ και στη δεύτερη πλάσαρε άουτ στο τετ-α-τετ που είχε με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων.
Η «απάντηση» του Ατρόμητου ήρθε στο 20΄ με τον Παπαδόπουλο να βγαίνει απέναντι από τον Βλαχοδήμο, με τον τελευταίο να πέφτει σωτήρια και να απομακρύνει.

Συνέχισε να κυκλοφορεί καλύτερα τη μπάλα ο Παναθηναϊκός, μιας και οι γηπεδούχοι δεν είχαν σε καλή μέρα τον Ούμπιδες, και στο 36΄ απείλησε ξανά με τον Εμποκού που πήρε τη μπάλα από το λάθος του Λαζαρίδη προχώρησε λίγο και με συρτό σουτ την έστειλε δίπλα από το δοκάρι του Γκορμπούνοφ. Η ανωτερότητα της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη απέφερε αποτέλεσμα στην εκπνοή του πρώτου μέρους. Από την εξαιρετική ασίστ του Ιμπάρμπο, ο Μάρκους Μπεργκ με διπλή προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (στην 5η του τελική προσπάθεια στο ματς) κι «έγραψε» το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» έδωσαν χώρο στον αντίπαλό τους στην επανάληψη και ήταν προφανές ότι σκοπός τους ήταν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Ο Ατρόμητος είχε την υπεροχή από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ανέβασαν κάπως την απόδοσή τους οι Ούμπιδες και Τόνσο, αλλά και πάλι αυτό που έλλειπε από τους «κυανόλευκους» ήταν η τελική πάσα.

Δύο σουτ από τους Ιμπάρμπο και Μπέργκ, στο 58΄ και 71΄ που δεν βρήκαν στόχο είχε να επιδείξει στο δεύτερο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που δεν απείλησαν ούτε μία φορά την εστία του Βλαχοδήμου.

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Φυτανίδης – Ζέκα, Ιμπάρμπο, Εμποκού, Ρέις
Οι ενδεκάδες:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ(Γ.Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Μπρίτο (63΄ Στόιτσεφ), Ούμπιδες, Μπάχα (74΄ Κεϊτά), Λημνιός, Κοντοές, Τόνσο, Λε Ταλέκ (15΄ Παπαδόπουλος)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ.Ουζουνίδης): Ο.Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέδο, Κουλιμπαλί, Χουχούμης, Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες (89΄Π.Βλαχοδήμος), Ιμπάρμπο (80΄ Ρέις), Εμποκού (70΄ Μπουμάλ), Μπεργκ.

Spread the love