ΕΠΟ: Όλοι είναι κερδισμένοι και στο βάθος η ΦΙΦΑ

«Φωτιά» στο ποδοσφαιρικό σκηνικό έβαλε η χθεσινή ετυμηγορία του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, που απέρριψε μεν προσφυγή του Βίκτωρα Μητρόπουλου, γι΄ αυτό άλλωστε ο ίδιος δεν είναι μέλος στην προσωρινή διοίκηση που ορίστηκε, αλλά έκανε δεκτή την προσφυγή της Κηφισιάς και διέταξε την αναβολή των εκλογών της 26ης Οκτωβρίου και την τέλεσή τους ύστερα από δύο μήνες.

Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, η FIFA παρενέβη άμεσα και ζήτησε να μη γίνει η παραμικρή ενέργεια έως την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, οπότε και θα συνεδριάσει το συμβούλιό της για να εξετάσει αν καταστρατηγείται το καταστατικό της ΕΠΟ και παραβιάζεται το ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο. Εν συνεχεία η FIFA θα λάβει αποφάσεις επί του θέματος, με πιθανή εξέλιξη τον ορισμό διοίκησης που θα επιλέξει, η ίδια για να οδηγήσει την Ομοσπονδία ως τις εκλογές.

Όπως είναι επίσης φυσικό, κάθε πλευρά από εκείνες που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα έσπευσε να τοποθετηθεί. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, αρχικά, για να ζητήσει από FIFA και UEFA «να παρέμβουν τάχιστα, με ριζοσπαστικές λύσεις και επιλογές διαφάνειας και αξιοκρατίας, προκειμένου επιτέλους το ελληνικό ποδόσφαιρο να απαλλαγεί από τις σοβαρές παθογένειες δεκαετιών».

Από την πλευρά της η ΕΠΟ δεν απάντησε μέσω ανακοίνωσης αλλά τοποθετήθηκε μέσω «κύκλων», εκφράζοντας απορία για το πώς «ο κ. Κοντονής γνωρίζει και μάλιστα ανακοινώνει με επισημότητα τι ακριβώς ψήφισαν τα μέλη του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου στη συγκεκριμένη υπόθεση», αφού «ουδέποτε και σε καμία εκδοθείσα απόφαση που έχει ληφθεί κατά πλειοψηφία δεν έχει ανακοινωθεί, όπως προβλέπει ο τρόπος λειτουργίας του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, ποιο μέλος του ψήφισε υπέρ ή κατά κάποιας απόφασης».

Κατά την εκτίμηση της Ομοσπονδίας «η ενημέρωση και η γνώση του (κ. Κοντονή) για την εσωτερική λειτουργία του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου προκύπτει από την ανάγκη του να απολογηθεί σε αυτούς που κατέστρεψε και άδειασε με τις ενέργειές του, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά τους θεωρούσαν βέβαιη την άλωση της ΕΠΟ».

Και καταλήγει η ΕΠΟ: «Ενέργειες που επιβεβαιώνονται πλήρως και από τη σημερινή του ανακοίνωση, με την οποία αποδέχεται κατά το ήμισυ την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, το τμήμα της που αφορά στον διορισμό διοικούσας επιτροπής, αλλά όχι και το υπόλοιπο περί εναρμόνισης του καταστατικού της ΕΠΟ με παλαιότερους και ανενεργούς αθλητικούς νόμους, αφού ξέρει ότι σε μια τέτοια περίπτωση η αντίδραση εκ μέρους των FIFA & UEFA θα ήταν ακαριαία και συνάμα καταστροφική για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Γραμμένος, έκανε λόγο για «καθυστέρηση μίας (εκλογικής) ηχηρής ήττας» και χαρακτήρισε «άσο στο μανίκι του συστήματος» τον Βίκτωρα Μητρόπουλο, ενώ κατήγγειλε «δημόσια όποιον εμπνεύστηκε και όποιον εκτέλεσε αυτό το καταδικασμένο σε αποτυχία σχέδιο». Παράλληλα, κάλεσε τον αντίπαλό του στις εκλογές, Δημήτρη Ελευθεριάδη, να «ταχθεί ενάντια στην κίνηση Μητρόπουλου, αλλά και της Ε.Π.Ο. που την υπέθαλψε».

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας δεν άργησε να απαντήσει και μάλιστα με αιχμηρό τρόπο, αφήνοντας υπαινιγμούς για παρασκηνιακή δράση υπέρ της αντιπολίτευσης από τον Θωμά Μητρόπουλο, αδελφό του Βίκτωρα. «Η παράταξή μου έμπρακτα έχει κατ΄ επανάληψη αποκηρύξει την οικογένεια Μητρόπουλου, σε κάθε ευκαιρία έχει καταγγείλει τις πρακτικές της και δεν ανήκει όπως άλλοι στους συνομιλητές της μισής οικογένειας φαντασμάτων. Εγώ απορρίπτω συλλήβδην την οικογένεια Μητρόπουλου. Μπορεί να πει το ίδιο ο κ. Γραμμένος;», αναρωτήθηκε ο Ελευθεριάδης, για να καταλήξει: «Δήλωνα, δηλώνω και θα είμαι μαζί με την παράταξή μου νικητής στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Όποτε και όπου και αν γίνουν».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Spread the love