Με οδηγό το ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης και διάδοσης της UEFA, το «Women’s Football Development», στο οποίο έχει ενταχθεί επισήμως εδώ και τουλάχιστον 6 μήνες, η ΕΠΟ έχει θέσει το γυναικείο ποδόσφαιρο, ως ένα από τα βασικά στοιχήματά της για το μέλλον.
Βασικός στόχος της Ομοσπονδίας είναι να παρουσιάσει σε όλη του τη διάσταση στην ελληνική κοινωνία το γυναικείο ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα στα κορίτσια που πηγαίνουν σχολείο, από την ηλικία των 6 ετών και άνω. Επί του παρόντος στην Ελλάδα υπάρχουν 85 αναγνωρισμένα σωματεία και οι αθλήτριες που αγωνίζονται σε αυτά ξεπερνούν τις 1.300.
Οι στόχοι που έχουν τεθεί, έχουν χωριστεί σε άμεσους, μεσοπρόθεσμους, αλλά και μακροπρόθεσμους.
Άμεσος στόχος της ΕΠΟ είναι μέσα στο επόμενο εξάμηνο έως δωδεκάμηνο να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου και να εμπλέξει στη διαδικασία ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου, όσα περισσότερα κορίτσια και γυναίκες μπορεί να προσελκύσει.
Ο μεσοπρόθεσμος στόχος, σε διάστημα ενός έως τριών ετών, είναι να αυξηθεί δραστικά ο αριθμός, τόσο των σωματείων που θα ασχολούνται με την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου, όσο των αθλητριών. Ιδανικά θα ήταν να φτάσει ο αριθμός των ενεργών σωματείων από τα 40 που δραστηριοποιούνται τώρα στα 400, με μέσο όρο 8 γυναικεία σωματεία ανά τοπική Ένωση. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΠΟ σκοπεύει να βοηθήσει με προπονητικά προγράμματα, προγράμματα λειτουργίας υποδομών, προγράμματα marketing, με σκοπό να μπορέσουν στο μέλλον να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο γυναικείο ποδόσφαιρο.
Ο μακροπρόθεσμος στόχος, σε βάθος τριετίας έως πενταετίας είναι να υπάρξει σύνθεση όλων των προηγούμενων ενεργειών και να στελεχωθούνοι εθνικές ομάδες όλων των ηλικιών, ώστε να μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα επάξια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις με σταθερή παρουσία και, εφόσον αυτό επιτευχθεί, ακόμη και επιτυχίες.
Μεταξύ των προσπαθειών που έχουν μπει στο οργανόγραμμά της ΕΠΟ για το προσεχές διάστημα είναι να δημιουργηθούν σχολικά πρωταθλήματα ανά ηλικία σε όλη την Ελλάδα, να δημιουργηθούν καλοκαιρινά καμπ υπό την εποπτεία της Ομοσπονδίας μας. Αυτό θα βοηθήσει για να επιτευχθεί η εξάπλωση του αθλήματος και, όπως γίνεται στα αγόρια στις μικρές ηλικίες, κάθε Ένωση της ΕΠΟ να αποκτήσει τη δική της Μικτή Ομάδα Κορασίδων και Νεανίδων, προκειμένου να δημιουργηθεί μελλοντικά και το αντίστοιχο γυναικείο πρωτάθλημα Μικτών Ομάδων Ενώσεων, ενώ αποτελεί μεγάλο στόχο η δημιουργία Ακαδημίας εντός της ΕΠΟ για τα κορίτσια που θα θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.