Επιστροφή στις νίκες  η ΑΕΚ 3-0 στη Λιβαδειά τον Λεβαδειακό

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε 3-0 του Λεβαδειακού στο «Λάμπρος Κατσώνης» στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Αμπουμπακάρι Κοϊτά άνοιξε το σκορ σε ένα χρονικά πολύ κρίσιμο σημείο (45΄), ενώ στη συνέχεια τη νίκη «κλείδωσαν» ο Νίκλας Ελίασον στο 53΄ και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στο 82΄.

Παρά την πολύ μέτρια εικόνα της στο Α΄ ημίχρονο, η ΑΕΚ κατόρθωσε να προηγηθεί στην εκπνοή, μια εξέλιξη που συνήθως «κόβει τα πόδια» του αντιπάλου.

Με προσωπική προσπαθειά ο Κοϊτά ελίχθηκε στην περιοχή και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γκροφ, για να πετύχει το πρώτο γκολ της καριέρας του στην ΑΕΚ. Νωρίτερα, οι Βοιωτοί είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες να προηγηθούν.

Παραλίγο να αναπληρώσει το λάθος του Στρακόσια όταν  στο 17΄ , του  έκλεψε τη μπάλα  ο Όζμπολτ και πλάσαρε στην ανυπεράσπιστη από τερματοφύλακα εστία.

Απομάκρυνε ο Μουκουντί με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα για πέναλτι όμως διαιτητής και VAR συμφώνησαν ότι το χέρι του Γάλλου αμυντικού ήταν σε φυσιολογική θέση.

Διαιτητησία: Πουλικίδης (Καραγκιζόπουλος, Τριανταφύλλου, 4ος Τσιμεντερίδης, VAR: Ευαγγέλου, Πετρόπουλος)

Κίτρινες: Πεντρόσο, Ρομό, Κυρ. Παπαδόπουλος – Λαμέλα, Ρότα, Γκατσίνοβιτς

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκροφ, Βήχος, Λιάγκας, Κυρ. Παπαδόπουλος Τσάπρας, Πλέγας (72΄ Μεχία), Λαμαράνα (58΄ Τσοκάι), Μπάλτσι, Πεντρόσο (69΄ Γιόκε), Γιαννιώτας (58΄ Συμελίδης), Όζμπολτ (69΄ Ρόμο). 

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Πήλιος, Βίντα, Μουκουντί, Ρότα, Ελίασον (74΄ Πινέδα), Σιμάνσκι (81΄ Μάνταλος), Λιούμπιτσις (68΄ Περέιρα), Κοϊτά (68΄ Γκατσίνοβιτς), Λαμέλα (81΄ Φερνάντες), Γκαρσία.

Spread the love