Εθνική Γυναικών: ήττα 5-0 από την Αγγλία και αποκλεισμός

Η Αγγλία ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα, η Ελλάδα είχε δυσκολία να κρατήσει μπάλα και οι Βρετανίδες με πίεση ψηλά ήταν διαρκώς στην επίθεση. Οι γηπεδούχες άνοιξαν το σκορ πολύ νωρίς, μόλις στο 3′ ξαφνιάζοντας την Εθνική, όταν συνδυάστηκαν τα δύο μεγαλύτερα από τα “αστέρια” της, με την Τζέιμς να βγάζει τετ-α-τετ την Ρούσο που πλάσαρε εύστοχα. Στο 16′ η δημιουργός του πρώτου γκολ, Λορίν Τζέιμς, έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή και με καταπληκτικό σουτ το 2-0.

Το πάλεψαν αλλά δεν τα κατάφεραν οι Ελληνίδες

Οι Αγγλίδες συνέχισαν στο ίδιο επιθετικό τέμπο, η Κατεργιανάκη είχε δύο καλές επεμβάσεις, αλλά στο 30′ πέτυχαν και τρίτο γκολ με κεφαλιά της Στανγουέι, που αξιοποίησε σέντρα της Χεμπ από αριστερά, ενώ πέντε λεπτά αργότερα η Χεμπ δημιούργησε ξανά, δίνοντας την ευκαιρία στην Τζέιμς να πετύχει το δεύτερο δικό της γκολ και τέταρτο των “λιονταριών”. Στο πρώτο μέρος οι καλύτερες στιγμές της Ελλάδας σταμάτησαν στην Χάμπτον, η οποία έδιωξε σε κόρνερ το σουτ της Παπαθεοδώρου στο 4′ και μπλόκαρε σταθερά το διαγώνιο σουτ της Σάιχ στο 22′.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας κύλησε στο ίδιο μοτίβο, οι Βρετανίδες συνέχισαν να πιέζουν και να δημιουργούν ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμά τους όμως η Κατεργιαννάκη με τις επεμβάσεις της και η αμυντική λειτουργία της Εθνικής κράτησαν το σκορ στο ίδιο επίπεδο έως το 75′. Τότε η σταρ της Αγγλίας και μια από τις καλύτερες ποδοσφαιρίστριες στον κόσμο, η Αλέσια Ρούσο, υποδέχτηκε την κάθετη πάσα της Γοόλς, πέρασε την τερματοφύλακα της Ελλάδας και σε κενή εστία σκόραρε για δεύτερη φορά στον αγώνα.

Αγγλία (Σαρίνα Βίγκμαν): Χάμπτον, Λε Τισσιέ (59′ Τσάρλς), Γουίλιαμσον (71′ Φίσκ), Κάρτερ, Γκρίνγουντ, Πότερ (59′ Πάρκ), Στάνγουέι, Γουόλς, Τζέιμς (46′ Μίντ), Χέμπ (60′ Γκόντφρι), Ρούσο.

Ελλάδα (Βασίλης Σπέρτος): Κατεργιαννάκη, Γιαννακά, Μάρκου, Γκούνη, Πατερνά (46′ Νταρζάνου), Μπράμε (46′ Ραπάνι), Σαρρή (70′ Χαλατσογιάννη), Μωραΐτου (46′ Δρακογιαννάκη), Σάιχ (80′ Αργυρίου), Παπαθεοδώρου, Μπρουκσάιρ.

Spread the love