Στην Ελλάδα το άσπρο γίνεται μαύρο ανάλογα τις ορέξεις…

Διαβάζω στα μέσα που υποστηρίζουν Ολυμπιακό… «Ξεδόντιασαν Κουκουλάκη». “Οι αιτιάσεις του Ολυμπιακού, σε ότι αφορά την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας έπιασαν τόπο, και χτες η ΕΠΟ ανακοίνωσε την… καρατόμηση του Κουκουλάκη”
Τελικά, ποια είναι η αλήθεια; Μήπως ο ίδιος ο Μιχάλης Κουκουλάκης, ο οποίος ως γνωστόν χαίρει της εκτίμησης των διοικούντων στην ΟΥΕΦΑ, είχε ζητήσει να αποχωρίσει από την ΚΕΔ θέλοντας έτσι να αποποιηθεί της ευθύνης του ορισμού;
Γιατί προσωπικά, δεν νομίζω πως είναι υποβάθμιση η νέα του αρμοδιότητα, τουναντίον την θεωρώ αναβάθμιση, αφού στα νέα του καθήκοντα έχει ευθύνες όχι διευθυντικές πλέον, αλλά διαιτητικές.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
Σε συνέχεια της σχετικής σύστασης από την Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA την 1η Φεβρουαρίου 2018, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο. κ. Βίτορ Μανουέλ Μέλο Περέιρα αποφάσισε σήμερα τα εξής.
– Ορίζει τον κ. Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν ως νέο μέλος της ΚΕΔ, με άμεση ισχύ. Ο κ. Φερνάντεζ Μαρίν, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον κ. Μιχάλη Κουκουλάκη, θα έχει την συν-υπευθυνότητα για τον ορισμό των διαιτητών και των αξιωματούχων αγώνων για όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες και το Κύπελλο Ελλάδος.

– Διορίζει τον κ. Μιχάλη Κουκουλάκη ως αποκλειστικό υπεύθυνο με αρμοδιότητα να υλοποιήσει και να εξασφαλίσει την ενδεδειγμένη εφαρμογή του VAR στην Ελλάδα, επίσης με άμεση ισχύ. Θα λειτουργεί αποκλειστικά ως Συντονιστής της ΕΠΟ, του Ελληνικού Κράτους και της FIFA.

Επιπλέον, σχετικά με τις παραπάνω συστάσεις, ο πρόεδρος της ΚΕΔ συζήτησε και συμφώνησε με την UEFA ότι η τελευταία θα αναλάβει το επιπρόσθετο κόστος (μισθός και λοιπά έξοδα) που αφορούν τη σύμβαση του κ. Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔ εξετάζει περεταίρω την πιθανότητα ορισμού ενός επιπλέον αλλοδαπού μέλους στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ.

Spread the love