Βασιλειάδης: «Μπήκαν κανόνες στο πρωτάθλημα»

Για όλους και για όλα τοποθετήθηκε ο Γιώργος Βασιλειάδης στο ραδιοφωνικό σταθμό Fair Play FM 96.1.

Ο υφυπουργός αθλητισμού αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα της Super League, τονίζοντας πως «θα φανεί εάν το σχέδιο θα πετύχει», θεωρεί ότι «ο Άρης δείχνει ότι είναι πιο ανταγωνιστικός», ενώ για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ είπε πως «για μας είναι ένα μεγάλο στοίχημα.»

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού παράγοντα:
Για την Super League: «Θα κρίνουμε στο τέλος εάν το σχέδιό μας ήταν καλό. Είμαι ευχαριστημένος γιατί μπήκαν κανόνες στο πρωτάθλημα μετά από χρόνια. Δεύτερο ζήτημα είναι ότι εξασφαλίζουμε οικονομικά το πρωτάθλημα.

Το τρίτο στοιχείο που με κάνει χαρούμενο είναι ότι η ΕΡΤ εξασφαλίζει ένα αθλητικό προϊόν που θα αποτελεί την ναυαρχίδα του προγράμματός της. Άρα, νομίζω ότι σε πρώτη φάση είμαι ευχαριστημένος. Από εκεί και πέρα ανάλογα με το πως θα λειτουργήσουν οι παράγοντες και από τον τρόπο που θα λειτουργήσει η ομοσπονδία, θα φανεί εάν το σχέδιο πέτυχε.

Η αποδοχή του κόσμου πάντως δείχνει ότι ο κόσμος θέλει να βλέπει το πρωτάθλημα στην ΕΡΤ. Νομίζω ότι πήραμε την σωστή απόφαση πάνω σε αυτό. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μπορούν οι Έλληνες του εξωτερικού να μπορούν παρακολουθήσουν το πρωτάθλημα δωρεάν».

Για τον αριθμό των ομάδων στο πρωτάθλημα: «Εμείς ακόμα και τώρα μιλάμε για 12 ομάδες, αλλά το θέμα θα επανεξεταστεί. Εάν δούμε ότι το πρωτάθλημα είναι βιώσιμο με 14 ομάδες τότε θα μείνει έως έχει.

Αλλά νομίζω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να λειτουργήσει με τόσες ομάδες και αυτό φαίνεται και στην δεύτερη εθνική. Το θέμα είναι το πρωτάθλημα να είναι βιώσιμο οικονομικά».

Για την Λίγκα 2: «Η πρότασή μας ήταν να είναι ένας ενιαίος συναιτερισμός και νομίζω αυτό θα είναι και το πιο δημοκρατικό. Η μετάδοση του πρωταθλήματος αυτού θα γίνεται από την ΕΡΤ. Φυσικά έχουμε χρόνο να μιλήσουμε και με την Nova, αλλά έχουμε αρκετό χρόνο για αυτό».

Για το νέο πρωτάθλημα και τη διαιτησία: «Υπάρχει πρόβλημα στην ελληνική διαιτησία και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουμε όλοι. Νομίζω ότι για αυτό βρίσκεται εδώ και ο κύριος Περέιρα. Το σημαντικό είναι να έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δεν είναι μόνο οι παραδοσιακά μεγάλες ομάδες. Ο Άρης δείχνει ανταγωνιστικός και ιδιαίτερα καλός».

Για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ: «Για εμάς το γήπεδο είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Μιλάμε και με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για αυτό. Θέλουμε να κάνουμε ένα νέο ευρωπαϊκό γήπεδο στο κέντρο της πόλης. Ελπίζουμε εκεί να μπορούν να φιλοξενηθούν μεγάλες ευρωπαϊκές διοργάνωσης και να μπορέσουμε να κάνουμε το όνειρο των φίλων του ΠΑΟΚ πραγματικότητα».

Για τον Ηρακλή: «Δεν θα υπάρχουν άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες μόνο για τον Ηρακλή. Θα βοηθήσουμε τον Ηρακλή θεσμικά. Δεν θα κάνουμε χαρίστηκες διατάξεις. Τα χρέη της ομάδας δεν είναι τόσα πολλά Ηρακλής είναι μεγάλο σωματείο και θα τα καταφέρει».

Για τον ελληνικό αθλητισμό: «Προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε στηρίζοντας τις υποδομές σε όλη την χώρα. Κάνουμε παρεμβάσεις παντού και πιστεύουμε ότι κάνουμε σωστή κατανομή στα αθλήματα. Νομίζω ότι με τον καιρό τα πράγματα θα βελτιωθούν».

Για την μεταφορά του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε αυτό και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες έχουν το ίδιο γήπεδο. Νομίζω ότι θα βρεθεί λύση σύντομα σε αυτό».

Για την δημιουργία εγκαταστάσεων σκοποβολής: «Προσπαθούμε να βρούμε λύση. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με την σκοποβολή, ενώ υπάρχουν επιτυχίες από την Κορακάκη και άλλους αθλητές.

Έχουμε αρκετή δουλειά, αλλά τα πράγματα σιγά – σιγά δρομολογούνται, θα βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις της Καβάλας και επίσης θα πρέπει να πούμε ότι ακόμη και το σκοπευτήριο της Καισαριανής, δεν λειτουργεί. Όλα τα βρήκαμε διαλυμένα».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Είναι ένας πάρα πολύ καλός επιχειρηματίας. Έχει βοηθήσει πάρα πολύ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει βάλει πολλά χρήματα και νομίζω τα προβλήματα του παρελθόντος έχουν ξεπεραστεί».

Για το αν χρειάστηκε συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των τριών μεγάλων: «Δεν χρειάστηκε να μιλήσω με τους κυρίους Μαρινάκη, Μελισσανίδη και Σαββίδη, εάν υπήρχε λόγος θα μιλούσαμε, είναι βέβαιο αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Spread the love