Συνεχίζει τον καλπασμό της η ΑΕΚ για την 2η θέση

Με σκόρερ τους Αραβίδη (10΄), Μπαρμπόσα (53΄), αλλά και το ήρωα της Γιάννη Ανέστη που απέκρουσε πέναλτι του Νιέτο στο 64΄ κατάφερε να νικήσει την Ξάνθη και να προσθέσει ένα πολύτιμο τρίποντο στον λογαριασμό της

Στο 10΄ ο Τσενάμο έκανε λάθος σε μακρινό σουτ του Μάνταλου και ο Αραβίδης βρήκε την ευκαιρία να πάρει το «ριμπάουντ» και από κοντά να ανοίξει το σκορ. Στη συνέχεια, ο βετεράνος γκολκίπερ της Ξάνθης βρήκε το ρυθμό του και πραγματοποίησε αρκετές καίριες επεμβάσεις, ειδικά προς το τέλος του ημιχρόνου όταν η ΑΕΚ πίεζε. Ηταν αναγκασμένη να τρέξει καθώς είχε προηγηθεί η ισοφάριση στο 17΄ με ένα υπέροχο γκολ του Σολτάνι, ο οποίος «εκτέλεσε» τον Ανέστη με διαγώνιο σουτ πάνω στην κίνηση από εξαιρετική μπαλιά του Νιέτο.

Ακριβώς ανάλογο ήταν το ξεκίνημα και στο β΄ ημίχρονο. Το γκολ, μάλιστα, με το οποίο η ΑΕΚ ανέκτησε το προβάδισμα, δεν ήταν απλώς παρόμοιο, ήταν ίδιο με αυτό της ισοφάρισης της Ξάνθης! Ακριβώς στο ίδιο σημείο του γηπέδου, ο Βάργκας σήκωσε τη μπάλα για τον Μπαρμπόσα κι αυτός σούταρε στην απέναντι γωνία του Τσενάμο, γράφοντας το 2-1 στο 53΄. Τέταρτο γκολ στους τελευταίους τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος για τον Πορτογάλο, που είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της ΑΕΚ αυτό το διάστημα.

Πανομοιότυπη θα ήταν κι η εξέλιξη του σκορ στο β΄ ημίχρονο, με άμεση απάντηση της Ξάνθης, αν δεν προέκυπτε ο… Άη Γιάννης της ΑΕΚ. Ο Γιάννης Ανέστης γιόρτασε ετεροχρονισμένα, αποκρούοντας πέναλτι του Νιέτο στο 64΄. Την παράβαση κέρδισε ο Καπετάνος σε σπρώξιμο από τον Λαμπρόπουλο, που χωρίς δισταγμό υπέδειξε ο διαιτητής Κουκουλάκης, βάζοντας «φωτιά» στις κερκίδες.

Η απώλεια του πέναλτι δημιούργησε αλυδιδωτή αντίδραση! Ο Λουτσέσκου απέσυρε τον Νιέτο, ενώ ο Πογέτ έριξε στο ματς τους Κολοβέτσιο, Γιόχανσον, προφανώς για να βελτιώσει την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας με το προσφιλές του, 3-5-2. Εκ του αποτελέσματος, ο Ουρουγουανός δικαιώνεται. Η νίκη μετράει, έστω κι αν η Ξάνθη έχασε κλασική ευκαιρία με κεφαλιά του Βασιλακάκη στις καθυστερήσεις.

Ρέφερι της αναμέτρησης ήταν ο Κουκουλάκης (Ηρακλείου) με σωστή απόφαση στο πέναλτι, με βοηθούς τους Μπαλτά (Αχαΐας), Κουράκη (Ηρακλείου) και τέταρτο τον Σταθόπουλο (Δυτικής Αττικής).
Κίτρινες: Ντίντακ, Αραβίδης – Βασιλακάκης, Νιέτο, Σολτάνι, Λισγάρας
Οι συνθέσεις των ομάδων
AEK (Γκουστάβο Πογέτ): Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Αρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Κορδέρο, Μάνταλος (72΄ Κολοβέτσιος), Μπαρμπόσα (80΄ Τζεμπούρ), Βάργκας (72΄ Γιόχανσον), Αραβίδης
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπέρτος, Γούτας (28΄ Καρυπίδης), Λισγάρας, Γουάλας, Φλίσκας, Λουσέρο, Νιέτο (70΄ Ντιμίτροφ), Βασιλακάκης, Ερέα (58΄ Καπετάνος), Σολτάνι

Spread the love